Αλάτι Μεσολογγίου, η πλέον φυσική μορφή του αλατιού. Το Μεσολόγγι έχει δύο αλυκές κοντά στη λιμνοθάλασσά του, την μεγαλύτερη και γνωστή για τους ντόπιους ως “Άσπρη” αλυκή και ικανή να παράγει το 50-80% του αλατιού που παράγεται στην Ελλάδα. Η δεύτερη είναι η Μαύρη Αλυκή , συνολικής έκτασης 12.500 στρεμμάτων και η οποία πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις “τουρλίδες”.
100% φυσικό, ακατέργαστο, ψιλό, κρυσταλλικό θαλασσινό αλάτι από την ”salt odyssey” που έχει ως όραμά της να καταστήσει το αγνό ελληνικό αλάτι ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα ανά τον κόσμο!
Extra μυστικό 1 : Η σακούλα επαναπλήρωσης αγαπάει και προστατεύει το περιβάλλον έμπρακτα καθώς μπορείτε να την επαναγεμίσετε με την χύμα έκδοση της σειράς!Το σακουλάκι επαναπλήρωσης δεν περιέχει ιώδιο, αντισυσσωματικούς παράγοντες ή βελτιωτικά ροής που συνήθως προστίθενται στο κοινό επιτραπέζιο αλάτι.
Extra μυστικό 2 : Είναι ιδανικό για να παστώσετε τα τρόφιμά σας καθώς το ψιλό αλάτι εισχωρεί στα κρέας ή το ψάρι, με αποτέλεσμα αυτά να αποβάλλουν τους χυμούς τους ! Επίσης ιδανικό για σαλάτες και κρύα πιάτα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το αλάτι, που μαζί με το ελαιόλαδο διεκδικεί τον τίτλο του ”χρυσού” της γης, ιστορικά έχει τις ρίζες της γέννησής του, σχεδόν συγχρονισμένες με την γέννηση του ανθρώπινου είδους.«ΕΣΕΙΣ είστε το αλάτι της γης», είπε ο Ιησούς στους μαθητές του. (Ματθαίος 5:13). Σε κινέζικο πάπυρο , το 2700 π,Χ. βρίσκουμε την πρώτη συνταγή για το αλάτι ενώ σε ιστορικές αναφορές μαθαίνουμε πως οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό για την ταρίχευση νεκρών. Οι Ρωμαίοι, στην ανταλλακτική τους κοινωνία, το χρησιμοποιούσαν ως μισθό για τους λεγεωνάριους, χρησιμοποιώντας την λέξη sal που επινόησαν από αναγραμματισμό της λέξης alas (<άλας, αλάτι). Έτσι, προέκυψε η αγγλική λέξη ”salary” (μισθός) αλλά και η λέξη (”sales”) .
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»