Προβολή όλων των 6 αποτελεσμάτων

Η ‘Arritos Hellenic Herbs’ είναι μια εταιρεία βοτανικών μειγμάτων που θέλησε να αναβιώσει την παράδοση και να την προσαρμόσει στο σήμερα. Μέσα από τα μείγματα της επιχειρεί να ξυπνήσει εικόνες και αναμνήσεις ελληνικών τοπίων.
Eίναι μία σύγχρονη μονάδα από τη Θεσσαλονίκη που συλλέγει και μεταποιεί αρωματικά φυτά και καρπούς. Έτσι, συνθέτει μείγματα εμπνευσμένα από εμπειρίες και μνήμες της υπαίθρου. Επιλέγει βότανα και καρπούς αποκλειστικά από την ελληνική γη και τα συνδυάζει προσεκτικά σε μείγματα 3 έως και 5 ειδών. Συνεπώς, καθένα είναι ευδιάκριτο στο άρωμα, τη γεύση και την επίγευση της εμπειρίας του βοτανικού αφεψήματος.

   Μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία προκύπτει και το όνομα ‘Άρρητος’. Άρρητος γνώση είναι αλλιώς η εμπειρία κaι δεν μπορείς να το περιγράψεις  με λόγια. Κάτι που πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, να το βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις για να το κατανοήσεις.
Mένοντας πιστή στην ιδέα της παράδοσης, αλλά παράλληλα ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο ζωής δημιούργησε μικρά χειροποίητα πουγκάκια. Χρησιμοποιεί καθαρό βαμβάκι για να συσκευάσει τις μονοδόσεις της. Η καινοτόμα αυτή λύση θυμίζει τον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης των αποξηραμένων βοτάνων μέσα σε χειροποίητες βαμβακερές θήκες, αλλά και στην ‘ τσαντίλα ‘, ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν.

Στην ‘Arritos’  λοιπόν, εκτός από τις συνεργασίες με βιοκαλλιεργητές αρωματικών φυτών, φροντίζουν και κάτι ακόμη. Να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα στο ελάχιστο. Την ίδια φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία ακολουθεί και η συσκευασία. Είναι χάρτινη και ανακυκλώσιμη, από δάση ελεγχόμενης και περιορισμένης κοπής. Με πίστη λοιπόν, στα ελληνικά προϊόντα δημιουργούνε προϊόντα 100% ελληνικά. Από την πρώτη ύλη λοιπόν, μέχρι και τη συσκευασία είναι εξολοκλήρου ελληνικής παραγωγής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πως εκτός από την στήριξη της εγχώριας οικονομίας στοχεύουνε και στην ελαχιστοποίηση του συνολικού ενεργειακού αποτυπώματος των προϊόντων τους λόγω μεταφοράς των πρώτων υλών.