Αλάτι Iμαλαϊων, το διάσημο ροζ ορυκτό αλάτι! Ο ροζ χρυσός από το Πακιστάν είναι ένα ορυκτό αλάτι που εξορύσσεται από τα βουνά της πιο χαρακτηριστικής οροσειράς του κόσμου, εκεί από όπου έχει σχηματιστεί πριν εκατομμύρια χρόνια. Περιέχει έως και 98% χλωριούχο νάτριο και το υπόλοιπο ποσοστό του καλύπτεται από ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, τα οποία είναι και αυτά που του δίνουν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα του. Η εταιρεία Salt Odyssey, ελέγχει κάθε παρτίδα γι’ απουσία βαρέων μετάλλων ώστε να διασφαλίσει την απουσία βαρέων μετάλλων από το αλάτι.
Extra μυστικό 1 : Η σακούλα επαναπλήρωσης αγαπάει και προστατεύει το περιβάλλον έμπρακτα καθώς μπορείτε να επαναγεμίσετε τους μύλους σας !Το σακουλάκι επαναπλήρωσης δεν περιέχει ιώδιο, αντισυσσωματικούς παράγοντες ή βελτιωτικά ροής που συνήθως προστίθενται στο κοινό επιτραπέζιο αλάτι.
Extra μυστικό 2 : Δοκιμάστε να ρίξετε κόκκους χοντρού αλατιού στην μπανιέρα σας για ν’ απολαύσετε την συσφιγκτική του δράση αλλά και την ανακουφιστική του επίδραση στο μυϊκό σύστημα και στις αρθρώσεις. Επιπλέον, αν τοποθετήσετε κόκκους αλατιού σε διάφορα μέρη του σπιτιού σας, απολαμβάνετε ένα πιο καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από μυρωδιές, καπνούς και φυσικα, αρνητική ενέργεια!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το αλάτι, που μαζί με το ελαιόλαδο διεκδικεί τον τίτλο του ”χρυσού” της γης, ιστορικά έχει τις ρίζες της γέννησής του, σχεδόν συγχρονισμένες με την γέννηση του ανθρώπινου είδους. «ΕΣΕΙΣ είστε το αλάτι της γης», είπε ο Ιησούς στους μαθητές του. (Ματθαίος 5:13). Σε κινέζικο πάπυρο , το 2700 π,Χ. βρίσκουμε την πρώτη συνταγή για το αλάτι ενώ σε ιστορικές αναφορές μαθαίνουμε πως οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό για την ταρίχευση νεκρών. Οι Ρωμαίοι, στην ανταλλακτική τους κοινωνία, το χρησιμοποιούσαν ως μισθό για τους λεγεωνάριους, χρησιμοποιώντας την λέξη sal που επινόησαν από αναγραμματισμό της λέξης alas (<άλας, αλάτι). Έτσι, προέκυψε η αγγλική λέξη ”salary” (μισθός) αλλά και η λέξη (”sales”) .
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»