Το ”φίλεμα της Λέλας” το περιμένανε πάντοτε όλοι στο οικογενειακό τραπέζι μετά το γεύμα. Η Λέλα, η μαμά του Γιώργου και της Σοφίας, των δημιουργών των φιλεμάτων της Λέλας, είχε πάντοτε μια γλυκιά γεύση να τους κεράσει μετά το φαγητό.
Η διαδικασία που φτιάχνουν τα προϊόντα τους είναι ακριβώς όπως η παραδοσιακή: μικρές κατσαρόλες, σιγανή φωτιά, φρέσκα φρούτα και μπόλικη αγάπη!
Η συγκεκριμένη Βαλσαμική Κρέμα είναι μία πεντανόστιμη κρέμα βαλσάμικου ξυδιού με φυσικό χυμό κράνμπερι με γλυκόξινη και φρουτώδη γεύση. Συνδυασμός απίστευτος σε πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Φρουτοσαλάτες και παγωτά αποτελούν επίσης αγαπημένη της συντροφιά.
Αυτό το εξαιρετικά γευστικό ντρέσινγκ περιέχει αυτόν τον χυμό φρούτου τουλάχιστον σε ποσοστό 28%!
- 100% από ελληνικούς χυμούς φρούτων
- Φυσικό προϊόν, κατάλληλο για χορτοφάγους και Vegan.
- Χωρίς γλουτένη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς τεχνητά αρώματα.
Η κρέμα βαλσάμικου έχει γλυκόξινη γεύση, πλούσια κρεμώδη υφή και υπέροχο άρωμα με βάση το βαλσάμικο ξύδι, το συμπυκνωμένο μούστο και το φυσικό χυμό φρούτου.
Aποτελεί ιδανική επιλογή για να απογειώσετε γευστικά το φαγητό, τις σαλάτες, ακόμα και τα γλυκά.
Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Βαλσάμικο ξύδι (κόκκινο ξύδι από κρασί 33%, συμπυκνωμένος μούστος σταφυλιών), ξύδι κράνμπερι, 28% φυσικός χυμός κράνμπερι, ζάχαρη, τροποποιημένο άμυλο, φυσικό άρωμα κράνμπερι. Μπορεί να περιέχει θειώδη.
| ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / 100gr | |
|---|---|
| Ενέργεια | 1113kj/266 kcal |
| Λιπαρά | 0gr |
| Εκ των οποίων κορεσμένα | 0gr |
| Υδατάνθρακες | 66gr |
| Εκ των οποίων σάκχαρα | 42gr |
| Εδώδιμες Ίνες | 0gr |
| Πρωτεΐνες | 0gr |
| Αλάτι | 0gr |
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΟΤΗΤΕΣ ΞΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το ξίδι αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για τις ασθένειες που προκαλούν πόνο. Μας ανακουφίζει από ημικρανίες, ουρική αρθρίτιδα, χρόνια κόπωση και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης, επουλώνει τα εγκαύματά μας, αν κάνουμε κομπρέσες ή αν το χρησιμοποιήσουμε απευθείας. Επιπλέον, διώχνει τον πονόλαιμο , σταματά τον λόξυγγα και απελευθερώνει την αναπνοή αν το αναμείξουμε με ζεστό νερό και κάνουμε γαργάρες. Ακόμη, επουλώνει τα τσιμπήματα από έντομα και ανακουφίζει το σώμα μας από πόνους. Οι μυϊκοί πόνοι, οι κράμπες και η κατακράτηση υγρών στα πόδια μας, φεύγουν μακριά αν το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και στο λουτρό μας! Τέλος, είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην ισορροπημένη διατροφή καθώς λειτουργεί λιποδιαλυτικά!
Το ξύδι στην συμπυκνωμένη του μορφή ως βαλσαμικό, έχει παρατηρηθεί πως λειτουργεί αντιοξειδωτικά κατά των ελευθέρων ριζών και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το ξύδι μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Γι’ αυτό και τις θεραπευτικές του χρήσεις μιλά ο Ιπποκράτης, οι Βαβυλώνιοι, οι Κινέζοι, οι Αιγύπτιοι και οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας. Φαίνεται πως η πώλησή του ως εμπορικό προϊόν ανάγεται περίπου 5000 χρόνια πριν.
Οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν πολύ στην μαγειρική τους και μάλιστα ήταν οι πρώτοι που το διαχώρισαν σε διαφορετικές ποικιλίες ανάλογα με το έδαφος που έδινε το σταφύλι!
Ετυμολογικά, η λέξη ”ξίδι” ‘η ”ξύδι” προκύπτει από την λέξη ”όξος” που στ’ αρχαία ελληνικά σημαίνει ξίδι. Ουσιαστικά πρόκειται για τ’ όξινο υγρό που προκύπτει από τη ζύμωση της αιθανόλης του κρασιού σε αιθανικό οξύ. Δεν προστίθεται ζάχαρη και η ζύμωση πραγματοποιείται απλά με την ζύμωση βακτηρίων.
Βαλσαμικό ονομάζεται το συμπυκνωμένο, αρωματικό ξύδι. Ετυμολογικά η λέξη έχει ελληνικές ρίζες ασχέτως αν το το συναντάμε περισσότερο με το λατινικό όνομα ΄΄balsamico”. Ακόμη και η λέξη ”βαλσαμικό” προέρχεται από το λατινικό balsamum δηλαδή από το ελληνικό ”βαλσαμόνιο” που σημαίνει θεραπευτικό.
Παρασκευάστηκε από μούστο σταφυλιών, αρχικά στην Ιταλία και κυρίως από γλυκά λευκά τοπικά σταφύλια. Η ιστορία θέλει την ανακάλυψή του να οφείλεται στην ανάγκη της παραγωγής ενός ”φαρμάκου” για τους βασιλιάδες και τους αυτοκράτορες!
Σήμερα, από ένα προϊόν πολυτελείας και για λίγους, έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα προϊόν που κατέχει την δική του θέση στην γαστρονομία, χαρίζοντας την δική του, ιδιαίτερη και γευστική, προσωπικότητα στα πιάτα μας!










