Βλέπετε 1–12 απο 46 αποτέλεσματα

Mε τον όρο bio προϊόντα αναφερόμαστε ουσιαστικά στην βιολογική καλλιέργεια.
Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων. Επίσης, αποφεύγει τη χρήση  ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές.
    Οι bio καλλιεργητές βασίζονται σε αμειψισπορά (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή), υπολείμματα συγκομιδών κι αγρανάπαυση, ζωικά λιπάσματα (κοπριά). Επίσης βασίζονται στην  μηχανική καλλιέργεια για τη διατήρηση της παραγωγικότητας του χώματος, τον εμπλουτισμό του με θρεπτικές ουσίες για τα φυτά καθώς και για τον έλεγχο των ζιζανίων, εντόμων και παράσιτων.
    Η Βιολογική Καλλιέργεια συχνά συνδέεται με την υποστήριξη αρχών πέρα από την καλλιέργεια, όπως το Δίκαιο Εμπόριο (Fair Trade) και τη διαχείριση του περιβάλλοντος.
    Η σήμανση των βιολογικών προϊόντων ρυθμίζεται από τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 2092/91 της E.E, σύμφωνα με τον οποίο τα οργανικά προϊόντα και μόνο αυτά επιτρέπονται να φέρουν την ένδειξη “Βιολογικό.  Μάλιστα ως μέρος της ειδικής ορολογίας: η συσκευασία πρέπει να γράφει “Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας”.  Αν η παραγωγή έχει γίνει τα δύο πρώτα χρόνια βιολογικής καλλιέργειας του κτήματος, αναγράφει “Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας σε Μεταβατικό Στάδιο”.

   Σήμερα τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να εγγυηθούν αυθεντική καλή γεύση και άριστη ποιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιούν τον άνθρωπο που θέλει να τρέφεται υγιεινά και πλέον τα επιλέγει όλο και περισσότεροι.

  Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι:

  • Διαασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η απουσία φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων  αποτελούν εγγύηση για την καθαρότητα των καλλιεργειών.
  • Τα πιστοποιητικά καθαρότητας που φέρουν είναι ελεγμένα από αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.
  • Δεν έχουν εκπτώσεις  στην γεύση, στο άρωμα καθώς και στα θρεπτικά συστατικά τους.
  • Εκτιμούν την αγάπη προς το περιβάλλον και την επιστρέφουν πίσω, προστατεύοντάς το.