Κάθε άνοιξη μας έρχεται κατευθείαν από την κατοικία των Θεών, τον εντυπωσιακό και πανίσχυρο Όλυμπο, ένα μέλι που μπορεί να υπερηφανεύεται για τη θεϊκή του προέλευση. Τα σπάνια φυτά και βότανα που κυριαρχούν στην περιοχή ενώνονται σε έναν μεθυστικό συνδυασμό και με τη βοήθεια της πείρας που διαθέτουμε, ως τρίτη γενιά μελισσοκόμων, φέρνουν στο τραπέζι σας άριστο και 100% ελληνικό μέλι.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΜΕΛΟΥ
Το ανθόμελο έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες κι έτσι προστατεύει τα κύτταρά μας από την φθορά των ελεύθερων ριζών. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αντιμικροβιακό και λειτουργεί σαν ασπίδα του οργανισμού μας από παθογόνους οργανισμούς.
Επιπροσθέτως, δρα προληπτικά για καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.
Τέλος, το ανθόμελο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σ’ ενεργά συστατικά καθώς η ελληνική χλωρίδα προσφέρει πολλά και διαφορετικά φυτά που ”τροφοδοτούν” με βιταμίνες το νέκταρ των μελισσών! Έτσι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, ένζυμα, αμινοξέα και βιταμίνες. Σε ό,τι αφορά τα ιχνοστοιχεία περιέχει πολύ κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και σίδηρο. Με αυτό τον τρόπο προασπίζει τον οργανισμό μας από διάφορες παθήσεις.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Στην Αρχαία Ελλάδα, η λατρεία για το μέλι έχει αποτυπωθεί με πάθος και συγκίνηση. O Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, υμνεί την ευεργετική επίδραση του «οινόμελου» στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Πυθαγόρας διαπιστώνει μ’ έκπληξη ότι το μέλι μας ξεκουράζει, ενώ ο Δημόκριτος γράφει για την μακροζωία εξαίροντας το θαυματουργό μέλι!
Για τους ανθρώπους της Asterios Honey, το ελληνικό μέλι δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι η γλυκιά γεύση που μας συντρόφευε στο πρωινό πριν το σχολείο, είναι η υπερηφάνεια που ένιωθαν γνωρίζοντας ότι αυτό που γεύονται προέρχεται από τον κόπο των δικών τους ανθρώπων αλλά και το αγαθό το οποίο τους βοήθησε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε ελληνική οικογένεια.
Εκτός όμως από φυσική εξέλιξη αποτελεί αναμφίβολα και μία συνειδητή επιλογή. Ζώντας στο πλευρό ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μελισσοκομία, ζυμώθηκαν με τις όμορφες στιγμές που προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση αλλά και τις πολλές δυσκολίες της. Με τον μεγάλο κόπο αλλά και την ανταμοιβή στη πρώτη κουταλιού μελιού.