Γεννάται στις παρυφές του βουνού των Θεών, μία περιοχή ιδιαίτερη και σπάνια στον ελαιόκοσμο για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Η διαφορετικότητα όμως της Νature Blessed δε μένει μόνο εκεί. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της οικογενειακής αυτής εταιρείας προέρχεται από την ”ένωση” διαφορετικών ποικιλιών ελιάς.
Στην σειρά ”mediterranean flavors” η ελιά της Θάσου φημίζεται για την ευχάριστα πικάντικη αίσθηση που αφήνει στο στόμα .Ίδια αίσθηση μας αποκομίζει και το λάδι που μας δίνει καθώς κατατάσσεται στην κορυφή των λαδιών με την πιο γεμάτη και μεστή γεύση.
Όταν συνδυαστεί και με μπαχαρικό που μυρίζει Ελλάδα, τότε προκύπτει ιδανικά ένα μεσογειακό μείγμα τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Στην περίπτωση της κόκκινης καυτερής πιπεριάς, έχουμε την πιο δυνατή γεύση! Χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για ν’ αρωματίσει και να δώσει έξτρα πικάντικη και καυτερή γεύση σε πολλά φαγητά, σούπες και σάλτσες και αναλόγως του τρόπου μαγειρέματος αποδίδει περισσότερο ή λιγότερο καυτερή γεύση.
Στις φαρμακευτικές της δυνάμεις, η κόκκινη πιπεριά τύπου τσίλι, μπορεί να κάνει θαύματα με την μαγική ουσία καψαϊκίνη που περιέχει. Ανοίγει τις ρινικές οδούς στο κρυολόγημα, ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος αποβάλλοντας τος τοξίνες ενώ απελευθερώνει και την αναπνοή. Επιπλέον, επιταχύνει την καύση του λίπους κι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Τέλος, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C kai D και βοηθάει στην αύξηση της γονιμότητας!
Extra tip: Δοκιμάστε το σαν dressing σε ζεστό, ή και κρύο, σπιτικό τραχανά,. Ιδανικά προστίθεται λίγο πριν το σερβίρισμα και σε συνδυασμό με αγνή ελληνική φέτα!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Ο Χριστόφορος Κολόμβος, μαγεμένος από την εντυπωσιακή μικρή κόκκινη φωτιά που προκαλούσε δέος στους ιθαγενείς της νεοανακαλειφθείσας Αμερικής, την έκρυψε στις τσέπες του και την κουβάλησε μαζί του στην Νάπολη. Οι Ναπολιτάνοι την υποδέχονται μ’ ενθουσιασμό και φθάνουν να την αγαπήσουν τόσο που την θεωρούν γούρι. Γι’ aυτούς είναι ένα ιδιότυπο ”μάτι” που τους προστατεύει από κάθε έναν που θα μπορούσε να πει κάτι άσχημο και να τος ματιάξει. Κι αν παρ’ όλα αυτά, τολμούσε κάποιος να διαδώσει μία άσχημη και ανυπόστατη φήμη; Tότε, η κόκκινη πιπεριά του έκαιγε το στόμα, κάνοντάς τον να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή..!