Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με άρωμα ρίγανης!
Γεννάται στις παρυφές του βουνού των Θεών, μία περιοχή ιδιαίτερη και σπάνια στον ελαιόκοσμο για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Η διαφορετικότητα όμως της Νature Blessed δε μένει μόνο εκεί. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της οικογενειακής αυτής εταιρείας προέρχεται από την ”ένωση” διαφορετικών ποικιλιών ελιάς.
Στην σειρά ”mediterranean flavors” η ελιά της Θάσου φημίζεται για την ευχάριστα πικάντικη αίσθηση που αφήνει στο στόμα .Ίδια αίσθηση μας αποκομίζει και το λάδι που μας δίνει καθώς κατατάσσεται στην κορυφή των λαδιών με την πιο γεμάτη και μεστή γεύση.
Όταν συνδυαστεί και με μπαχαρικό που μυρίζει Ελλάδα, τότε προκύπτει ιδανικά ένα μεσογειακό μείγμα τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Στην περίπτωση της ρίγανης, έχουμε το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό βότανο! Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για ν’ αρωματίσει τις σαλάτες, ιδίως τις πράσινες, το κρέας, το ψάρι, τις πατάτες και σε τόσα άλλα φαγητά της χώρας μας!
Extra tip: Δοκιμάστε το σαν dressing σε ζεστό, σπιτικό ψωμί, ντομάτα και τυρί κι έχετε το πιο ωραίο ελληνκό σνακ!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Ιστορικά, από την αρχαία ακόμη Ελλάδα η ρίγανη είναι ένα βότανο όχι μόνο μαγειρικό αλλά και φαρμακευτικό. Ετυμολογικά προέρχεται από την σύμπτυξη των λέξεων ”όρος” και ”γάνος” . Σημαίνει το φυτό που δίνει χάρη και ομορφιά στο βουνό. Λέγεται πως ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε σαν αντισηπτικό. Επιπλέον, θεωρείται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό της αναπνευστικής οδού, του γαστρεντερικού σωλήνα, των πόνων της εμμήνου ρύσεως αλλά και της ουροφόρου οδού.
Σε ό,τι αφορά τις βιταμίνες που κρύβει ο διατροφικός θησαυρός του πιο μπαχαροβότανου που μυρίζει Ελλάδα, ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη μπορεί να σας δώσει περίπου το 8% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Κ. Περιέχει επίσης βιταμίνη Α, βιταμίνη C, και βιταμίνη Ε.
Υιοθετήστε την στην καθημερινή διατροφική σας πυραμίδα και μιμηθείτε τόσο τους Έλληνες όσο και τους Ρωμαίους. Για τους αρχαίους προγόνους αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας . Επιπλέον, είχαν άγραφο κανόνα στην παράδοσή τους, οι γαμπροί και οι νύφες στέφονταν με δάφνη και ρίγανη.