Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Ιλιάδας, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το πιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο σε παγκόσμιο επίπεδο, πρωτογεννήθηκε στην Καλαμάτα του 1964. Από τότε αποτέλεσε ένα άριστο προϊόν που βασίζεται στις καλύτερες πρώτες ύλες και κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές.
Η μεταλλική συσκευασία των 250 ml με τρούφα, έχει οξύτητα 0.3. Ανοίγοντας το μεταλλικό του πώμα, αναδύεται ένα έντονο άρωμα φρέσκου ελαιολάδου με άρωμα τρούφας. Ένας μοναδικός συνδυασμός από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και Τρούφας που προορίζεται για τους λάτρεις των έντονων αρωμάτων. Η αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο είναι μία υπέροχα έντονη γεύση που σχεδόν καλύπτει κάθε άλλη γι’ αυτό και χρειάζεται φειδώ στην χρήση του.
Extra info : Οι ιδιαίτερες, αρωματικές νότες του, το καθιστούν ιδανικό για τα ζυμαρικά μας. Δοκιμάστε το στο πιάτο σας, πάνω στα ζεστά ζυμαρικά σας και η γεύση του θα σας απογειώσει!
Η Ιλιάδα του Ομήρου, το περίφημο έπος του ποιητή. Ένα έπος που έκανε την Ελλάδα και τον μυθολογικό της κόσμο γνωστό στα πέρατα της υφηλίου. Η Ιλιάδα που ξετύλιξε την ιστορία της γύρω από την ”μήνι” του Αχιλλέως, τον μεγάλο θυμό του πιο μεγάλου ήρωα. Ένας θυμός δικαιολογημένος για το μέγα άδικο της αρπαγής του δώρου του από τον Αγαμέμνονα, όταν εκείνος έχασε το δικό του. ”Δώρο” ήταν η ψηλή, καστανομάλλα και σφιχτόφρυδη Βρησηίδα. Αυτήν πόθησε ο Αγαμέμνων και η αλαζονεία του την άρπαξε από τον , όμορφο σαν Θεό, Αχιλλέα.
Μεγαλη αναστάτωση προκλήθηκε στου κόλπους των Αχαιών, εκεί στο μέτωπο της Τροίας. Σκοτεινές ημέρες προέβλεπαν οι μάντεις ─οιωνοσκόποι διαβάζοντας το πέταγμα των πουλιών κι έξω δεν έπεσαν. Στην συνέλευση που συγκάλεσαν οι γηραιότεροι σοφοί των Αργείων για να βρουν την λύση κι ενωμένοι να ξαναπέσουν στην μάχη, βαριές λέξεις ανταλλάσσονται. Λέξεις που φέρνουν το χέρι του Αχιλλέα στο σπαθί για να σκοτώσει. ‘Έπρεπε να επενέβη η θεά Αθηνά για να μαλακώσει τον προστατευόμενό της, ζητώντας του να εκδικηθεί αντιγυρίζοντας τις προσβολές.
Το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει. Ο αρχηγός των Μυρμιδόνων, των ”Μυρμηγκιών” με την ασήκωτοι πανοπλία που έγιναν τρομεροί πολεμιστές, παρακολουθεί δακρύζοντας να του αφαιρούν το ”γέρας” του, το δώρο του. Η οργή του ήταν τόση που απέσυρε τον εαυτό του από την μάχη. Ξαναμπήκε μόνο όταν ο αδερφικός του φίλος Πάτροκλος, χάνει την ζωή του από τον Έκτορα. Και πραγματικά δεν θα είχε λόγο να επιστρέψει παρά μόνο για να σκοτώσει, σκυλεύσει κι εκδικηθεί το χέρι που έκοψε το νήμα της ζωής του Πατρόκλου.