Θυμάρι!‘ T’ αγαπημένο θυμάρι σε πανέμορφη συσκευασία δώρου! Η συσκευασία είναι γυάλινη ενώ κλείνει με καπάκι ασφαλείας ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτες όλη η μυρωδιά και η φρεσκάδα του βοτάνου.
Το θυμάρι είναι διάσημο για την ποιότητά του, το άρωμά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το αρωματικό θυμάρι αποτελεί έναν απίστευτο συνδυασμό βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων για τον οργανισμό. Λειτουργεί αντικαρκινικά και αντισπασμωδικά ενώ είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, σε βιταμίνη Α, σε βιταμίνης C και φολικό οξύ. Έτσι, καταπολεμά τους πόνους του στομάχου και το ρόφημά του ανακουφίζει από τον βήχα. Συμβάλλει επίσης στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου χαρίζει πνευματική διαύγεια και τονώνει το νευρικό σύστημα εν γένει.
Η χρήση του είναι γνωστή τόσο ως καρύκευμα σε κρέας όσο και ως αφέψημα, σε συνδυασμό με άλλα βότανα της ελληνικής φύσης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ”ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Η λέξη θυμάρι έχει ετυμολογική προέλευση από το ρήμα θύω που σημαίνει θυσιάζω. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, πως το θυμάρι ήταν πρωταγωνιστής στις θυσίες. Όταν μάλιστα έκαιγαν θυμιάματα στους βωμούς, μοσχοβολούσε παντού θυμάρι!
Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να κάνουν κομπρέσες με μέλι, ξύδι και θυμάρι. Έτσι, αντιμετώπιζαν τους πονοκεφάλους. Έφτιαχναν μάλιστα και ροφήματα από τα ίδια συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, τόνωναν την εγκεφαλική τους λειτουργία.
Χαρακτηριστική είναι η συμβουλή του Πλίνιου, του Ρωμαίου αριστοκράτη και ιστορικού που συμβούλευε λίγο αργότερα, το 77 μ.Χ., τους συμπολίτες του : ”Αν φίδι σας δαγκώσει, κομπρέσα με θυμάρι θα σας σώσει” ! Οι Ρωμαίοι πάντως επέμεναν πιο πολύ στην καλλωπιστική χρήση του θυμαριού. Οι στρατιώτες αρωμάτιζαν με θυμάρι το μπάνιο τους για να τονώνουν την ενεργητικότητά τους !
Στον Τρωικό Πόλεμο , οι θεοί , σύμφωνα με τον μύθο, μεταμόρφωσαν τα δάκρυα της Ωραίας Ελένης σε θυμάρι. Σ’ένα άλλο πολεμικό πεδίο, στις εκστρατείες του Μ.Αλεξάνδρου, το θυμάρι ήταν το φυσικό φάρμακο για τις ψείρες.
Λίγο αργότερα, τον 16ο αιώνα, οι γυναίκες της εποχής ανακάλυψαν τις αφροδισιακές ιδιότητες και προσέφεραν στους αγαπημένους τους σούπα με τριμμένο θυμάρι και μπύρα! Τον ίδιο καιρό, έβαζαν θυμάρι στα μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμούσαν την μελαγχολία!