Κόκκινη Πιπεριά η καυτερή!
Στην περίπτωση της κόκκινης καυτερής πιπεριάς, έχουμε την πιο δυνατή γεύση! Χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για ν’ αρωματίσει και να δώσει έξτρα πικάντικη και καυτερή γεύση σε πολλά φαγητά, σούπες και σάλτσες και αναλόγως του τρόπου μαγειρέματος αποδίδει περισσότερο ή λιγότερο καυτερή γεύση.
H καυτερή πιπεριά είναι και αυτή ένα 100% φυσικό προϊόν. Κρατά την ποιότητά της, το άρωμά της και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Η καυτερή πιπεριά λειτουργεί με πολύ ευεργετικό τρόπο τόσο και για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική υγεία μας. Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που όταν καταναλώνονται, καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. Επίσης, μας χαρίζουν προστασία από αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και γενικά πρόληψη από διάφορες νόσους αλλά κι ελαστική και νεανική επιδερμίδα.
Στις φαρμακευτικές της δυνάμεις, η κόκκινη καυτερή πιπεριά, μπορεί να κάνει θαύματα με την μαγική ουσία καψαϊκίνη που περιέχει. Ανοίγει τις ρινικές οδούς στο κρυολόγημα, ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος αποβάλλοντας τις τοξίνες ενώ απελευθερώνει και την αναπνοή. Επιπλέον, επιταχύνει την καύση του λίπους κι ενεργοποιεί τον μεταβολισμο. Τέλος, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C kai D και βοηθάει στην αύξηση της γονιμότητας!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Ο Χριστόφορος Κολόμβος, μαγεμένος από την εντυπωσιακή μικρή κόκκινη φωτιά που προκαλούσε δέος στους ιθαγενείς της νεοανακαλυφθείσας Αμερικής, έκρυψε την καυτερή πιπεριά στις τσέπες του και την κουβάλησε μαζί του στην Νάπολη. Οι Ναπολιτάνοι την υποδέχονται μ’ ενθουσιασμό και φθάνουν να την αγαπήσουν τόσο που την θεωρούν γούρι. Γι’ aυτούς είναι ένα ιδιότυπο ”μάτι” που τους προστατεύει από κάθε έναν που θα μπορούσε να πει κάτι άσχημο και να τους ματιάξει. Και αν παρ’ όλα αυτά, τολμούσε κάποιος να διαδώσει μία άσχημη και ανυπόστατη φήμη, η κόκκινη πιπεριά του έκαιγε το στόμα, κάνοντάς τον να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή..!