Κόκκινο πιπέρι καπνιστό ή αλλιώς καπνιστή πάπρικα! Το αγαπημένο γλυκό καπνιστό πιπέρι απευθείας από το τσουβάλι . Δοκιμάστε ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που αποτελεί μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. 100% φυσικό και συλλεγμένο με το μεράκι των ανθρώπων μας!
Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε ως πηγή βιταμίνης C. Περιέχει σάκχαρο και είναι πλουσιότερη σε βιταμίνη C σε σχέση με τα εσπεριδοειδή.
Η πάπρικα δίνει γεύση στην κουζίνα πολλών χωρών. Λένε πως πήρε τ’όνομά της από μία συγκεκριμένη ποικιλία πιπεριάς της Ουγγαρίας. Αυτές οι πιπεριές καπνίζονται γι’αρκετές ημέρες,με φυσικό τρόπο, στον ήλιο και μετά αλέθονται σε σκόνη. Έτσι, μας χαρίζουν το περίφημο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στις κουζίνες της Ισπανίας, του Μεξικού και των χωρών των Βαλκανίων.
Extra μυστικό : Είναι ιδανικό για να το δοκιμάσετε σε κρέατα, λαχανικά, πουλερικά, όσπρια και σούπες. Επίσης, αν την προσθέσετε πάνω στην φέτα, θα δείτε ότι τ’απογειώνει την γεύση της!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Από τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα, το πιπέρι διεκδικεί την θέση του πιο επιθυμητού μπαχαρικού ανά τον κόσμο. Πικάντικο ή γλυκό, πολυτελές, είδος που προσδιόριζε τις ανώτερες τάξεις, το πιπέρι κατέλαβε εύκολα και γρήγορα το μεγαλεπήβολο 70% του διεθνούς εμπορίου μπαχαρικών λίγο μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χριστόφορου Κολόμβου να το φέρει από τις μακρινές Ινδίες.
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»