Οι διάσημες για την γεύση τους λιαστές ντομάτες της Ελλάδας, μας έρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Νέστου. Είναι αυστηρά επιλεγμένες ως προς το μέγεθος ώστε να είναι καλοσχηματισμένες (σχήμα αχλάδι) και γεμάτες σάρκα, κατάλληλες για ξήρανση. Η υγρασία τους είναι 25% – 30% ενώ είναι κι εντελώς φυσικές με μοναδικό πρόσθετο το αλάτι και μάλιστα σε χαμηλό ποσοστό <5% .
Παράγονται από 100% ελληνικές ντομάτες με την χρήση γεωθερμικής ενέργειας (98,5%). Η θαυμαστή δύναμη της γεωθερμίας, αναβλύζει από τη γη και γίνεται η κινητήριος δύναμη για την αφυδάτωσή τους, διατηρώντας όμως όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, μαζί με το άρωμα και το χρώμα τους.
Συνοδεύουν εξαιρετικά :
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ
Αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής και αγαπημένο φρούτο για όλους που καταναλώνεται σχεδόν καθημερινά. Η ντομάτα είναι ένα δημοφιλές τρόφιμο, υψηλής διατροφικής αξίας που προσφέρει πλήθος πολύτιμων και ευεργετικών συστατικών.
Η λιαστή ντομάτα είναι προϊόν μεγάλης θρεπτικής αξίας, γιατί αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και μετάλλων όπως κάλιο και μαγγάνιο. Η Βιταμίνη Κ βοηθά πάρα πολύ στο να συντηρήσουμε τα οστά μας υγιή και επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην γρήγορη επούλωση των πληγών. Η αποξηραμένη ή λιαστή ντομάτα είναι επίσης μια καλή πηγή και της νιασίνης. Η νιασίνη θα σε βοηθήσει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Έτσι σε ένα φλιτζάνι θα πάρεις περίπου 4,9mg νιασίνης και 23mg βιταμίνης Κ.Επίσης περιέχει και λυκοπένιο, που αποτελεί μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, συνεχίζει να υπάρχει και δεν αλλοιώνεται παρόλο που αλλάζει η σύσταση του προϊόντος.
Οι ντομάτες, αφού περάσουν από την διαδικασία της αποξήρανσης τους στον ήλιο, αποθηκεύονται σε σκιερό και δροσερό μέρος ώστε να διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.