Ένας εξαιρετικός συνδυασμός για ενέργεια. Συλλέγεται από την Anthea Organics, μία εταιρεία που με την βοήθεια μικρών καλλιεργητών, συγκεντρώνει τα πιο αρωματικά ελληνικά βιολογικά βότανα και φυτά. Η αγάπη και το μεράκι προς την φύση αποτυπώνεται και στον τρόπο συλλογής των αρωματικών φυτών . Πραγματοποείται εξ’ ολοκλήρου με το χέρι ενώ η αποξήρανσή τους πραγματοποιείται σε ιδανικό τόπο σκίασης.
Το μείγμα ”Εnergy Blend” της σειράς, αποτελεί ένα συνδυασμό μείγματος για ενέργεια. Περιέχει, μέντα,τσάι του βουνού ,δενδρολίβανο και μείγμα τριαντάφυλλου.
Οι ευεργετικές ιδιότητες καθενός ξεχωριστά, το καθιστούν ένα ιδανικό ρόφημα που δεν τονώνει απλά τον οργανισμό αλλά τον ενδυναμώνει και με πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες.
Αρχικά ,η δροσερή μέντα βοηθά την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την πρόληψη κρυολογήματος, στον καθαρισμό των δοντιών και στους μυϊκούς πόνους ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι η μενθόλη της μέντας ανακουφίζει από τον βήχα και τη συμφόρηση και σκοτώνει αποτελεσματικά βακτήρια και ιούς.
‘Επειτα, το τσάι του βουνού, ο περίφημος sideritis , πιστεύεται ότι είναι ευεργετικός για τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς ενώ τελευταίες έρευνες υπογραμμίζουν και την δυναμική του στην πρόληψη της οστεοπόρωσης καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας. Το πιο γνώριμο όφελός του στην υγεία μας ωστόσο, είναι τα περίφημα αντιοξειδωτικά του. Μας αποτοξινώνουν και διατηρούν την υγεία των κυττάρων μας.
Σε ό,τι αφορά το δενδρολίβανο, τονώνει στην κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμά την αναιμία, την αϋπνία και την ζαλάδα. Επιπλέον, βελτιώνει την αιμάτωση του εγκεφάλου, ενώ η συμβολή του στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ και του διαβήτη είναι πολλά υποσχόμενη. Ακόμη, μία σειρά από άλλα οφέλη προστίθενται στην φαρέτρα του . Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βιταμίνες Α, Β2, Β6, και C αλλά και σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Τέλος, το μείγμα τριαντάφυλλου χαρίζει τ’ αρώματα που αναζωογονούν τις αισθήσεις μας και καταπραǜνουν ένταση και άγχος.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Στην περίπτωση του δενδρολίβανου, έχουμε ένα βότανο που χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για ν’ αρωματίσει την μαγειρική. Ψάρι, χοιρινό κρέας και φυσικά ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά φαγητά, οι πατάτες αναδεικνύονται με δενδρολίβανο.
Η ιστορία του μακριά και γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια. Σύμφωνα με την λαογραφική παράδοση, η Παναγιά έδωσε τ’όνομά της στον θάμνο όπου ακούμπησε για λίγο τον μανδύα της. Την επόμενη ημέρα, τα μικρά λουλουδάκια του θάμνου είχαν βαφτεί μπλε από το χρώμα του μανδύα . Έτσι, πήραν πια το παντοτινό τους όνομα ,rose of Mary, δηλαδή rosemary . (Ελληνική μετάφραση : δενδρολίβανο).
Για τους αρχαίους Έλληνες, ήταν το δώρο της Αφροδίτης στους ανθρώπους. Ανάμεσα στΙς θεραπευτικές τους ιδιότητες ξεχώριζαν αυτήν της βοήθειας στην συγκέντρωση και στην μνήμη. Γι’ άυτό τον λόγο, οι μαθητές φορούσαν στεφάνια από δενδρολίβανο. Με αυτόν τον τρόπο κι εξασφάλιζαν την εύνοια της θεάς αλλά και διατηρούσαν την προσήλωσή τους απερίσπαστη στα ”διδασκαλεία” της αρχαιότητας!