Μία θεσσαλονικιώτικη εταιρεία με όραμα την επικοινωνία της καθαρής, βιολογικής διατροφής που στηρίζεται σε άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Βασικός στόχος η δημιουργία πεντανόστιμων & υψηλής διατροφικής αξίας βιολογικών προϊόντων.
Το βιολογικό μηλόξυδο παρασκευάζεται με τη διαδικασία της φυσικής ζύμωσης, η οποία βοηθά να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά. Η “μάνα” είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ένζυμα, αντιοξειδωτικά και καλά βακτήρια. Παράγεται δε, αποκλειστικά από υψηλής ποιότητας χυμό 100% πιστοποιημένου βιολογικού μήλου,στον οποίο δεν εφαρμόζεται ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ.
Ο καθαρισμός του ξυδιού γίνεται με τη μέθοδο της φυσικής καθίζησης και χωρίς την χρήση χημικού μέσου για την διαύγαση του. Για τον λόγο αυτό η δημιουργία ιζήματος είναι φυσική κατά την παραμονή του προϊόντος στο μπουκάλι.
Προϊόν που δεν περιέχει πρόσθετα.
Βαθμός Οξύτητας 5.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100% βιολογικό μηλόξυδο
Ενέργεια : 65kj/16kcal
Υδατάνθρακες : 0,1g
Εκ των οποίων σάκχαρα : 0,1
Νάτριο : 0.02g
ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΙΔΟΤΗΤΕΣ ΞΥΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το ξίδι αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για την χοληστερίνη. Ουσιαστικά,βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης καθώς μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επίσης, συμβάλλει στην διαχείριση του βάρους μας αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ακόμη, κάνει την επιδερμίδα μας να λάμπει είτε ”από μέσα προς τα έξω”, είτε χρησιμοποιώντας το ως μάσκα ομορφιάς αναμεμειγμένο με μία κουταλιά νερό. Ενισχύει όμως και την ομορφιά των μαλλιών μας, καθώς τα καθαρίζει και τα ”γυαλίζει”. Βοηθά ακόμη και την δυσπεψία μας αν πιούμε 2 κουταλιές αναμεμειγμένες με νερό πριν από το γεύμα μας ή την κούρασή μας μετά το γυμναστήριο, αν πιούμε το διάλυμα μετά την προπόνηση. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως φυσικό αποσμητικό, ως στοματικό διάλυμα, αντιπιτυριδικό και θεραπεία για τα εγκαύματα!
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το ξύδι μας έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Γι’ αυτό και τις θεραπευτικές του χρήσεις μιλά ο Ιπποκράτης, οι Βαβυλώνιοι, οι Κινέζοι, οι Αιγύπτιοι και οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας. Φαίνεται πως η πώλησή του ως εμπορικό προϊόν ανάγεται περίπου 5000 χρόνια πριν.
Οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν πολύ στην μαγειρική τους και μάλιστα ήταν οι πρώτοι που το διαχώρισαν σε διαφορετικές ποικιλίες ανάλογα με το έδαφος που έδινε το σταφύλι!
Ετυμολογικά, η λέξη ”ξίδι” ‘η ”ξύδι” προκύπτει από την λέξη ”όξος” που στ’ αρχαία ελληνικά σημαίνει ξίδι. Ουσιαστικά πρόκειται για τ’ όξινο υγρό που προκύπτει από τη ζύμωση της αιθανόλης του κρασιού σε αιθανικό οξύ. Δεν προστίθεται ζάχαρη και η ζύμωση πραγματοποιείται απλά με την ζύμωση βακτηρίων.
Βαλσαμικό ονομάζεται το συμπυκωνμένο, αρωματικό ξύδι. Ετυμολογικά η λέξη έχει ελληνικές ρίζες ασχέτως αν το το συναντάμε περισσότερο με το λατινικό όνομα ΄΄balsamico”. Ακόμη και η λέξη ”βαλσαμικό” προέρχεται από το λατινικό balsamum δηλαδή από το ελληνικό ”βαλσαμόνιο” που σημαίνει θεραπευτικό.
Παρασκευάστηκε από μούστο σταφυλιών, αρχικά στην Ιταλία και κυρίως από γλυκά λευκά τοπικά σταφύλια. Η ιστορία θέλει την ανακάλυψή του να οφείλεται στην ανάγκη της παραγωγής ενός ”φαρμάκου” για τους βασιλιάδες και τους αυτοκράτορες!
Σήμερα, από ένα προϊόν πολυτελείας και για λίγους, έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα προϊόν που κατέχει την δική του θέση στην γαστρονομία, χαρίζοντας την δική του, ιδιαίτερη και γευστική, προσωπικότητα στα πιάτα μας!