Το εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο από το Άστρος Κυνουρίας σε μία υπέροχη ανάμειξη με εκχύλισμα δενδρολίβανου. Γεύση μεσογειακή που δίνει ένταση και άρωμα! Ιδανικό για να συνοδεύσει το μοσχάρι μας, το αρνί και τα πουλερικά μας. Ενώνεται άριστα με το ψάρι και το συκώτι στο τηγάνι. Οι Κρητικοί το χρησιμοποιούν ως αρωματικό στους χοχλιούς τους μπουμπουριστούς, στα τηγανητά σαλιγκάρια!
Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες, ήταν σύμβολο ειρήνης,φιλίας ,γονιμότητας και ευγενούς άμιλλας.Το λάδι της ελιάς, το δώρο των Θεών, είναι για τους ελαιοπαραγωγούς της Θεώνης, το δώρο τους προς εμάς, ένα δώρο ζωής προς τους ανθρώπους.
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Θεώνη :
- παράγεται με αποκλειστικά μηχανικές μεθόδους ,
- είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης ώστε να διατηρεί ακέραια τα θρεπτικά συστατικά του
Το συγκεκριμένο ελαιόλαδο είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε και σε σαλάτα και σε φαγητό. Η ιδιαίτερή του γεύση το καθιστά ιδανικό και για όσους θέλουν να κάνουν την διαφορά στο κυρίως γεύμα ή στ’ ορεκτικό τους.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Η Αρκαδία είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων για την ποιότητα των ελαιόδεντρων και συγκεκριμένα της κορωνέικης ποικιλίας. Ο ευλογημένος αυτός τόπος έχει παντού ρίζες μ’ ελιές! Οι κάτοικοι της περιοχής αναλαμβάνουν το κοπιαστικό έργο της συγκομιδής των καρπών όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους. Περισσότερο αποτελεί μέρος της ζωής τους, της διατήρησης της προγονικής παράδοσης και της αρκαδικής κουλτούρας τους. Όλη η οικογένεια συμμετέχει στο μάζεμα της ελιάς από τον Οκτώβριο κάθε έτους μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την περίοδο που λογίζεται ως η καλύτερη για να συλλεχθεί το καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδο δικαιολογώντας την παγκόσμια φήμη που έχει κερδίσει.
Πιο συγκεκριμένα, το Άστρος της Κυνουρίας είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με γραφικά δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια. Πήρε τ’ όνομά του από τον λόφο με το σχήμα αστεριού που δέσποζε στο λιμάνι. Επιπλέον, διεκδικεί την θέση του στον ελαιογραφικό χάρτη ως μία από τις πιο ιστορικές περιοχές παραγωγής ελαιολάδου.
Εκεί που ανταμώνουν τα βουνά με το γαλάζιο της θαλάσσης και το πράσινο των ελαιώνων, όλο και καινούριες μονάδες παραγωγής, συλλογής και τυποποίησης ελαιολάδου ξεκινούν να λειτουργούν . Στόχος τους να προσφέρουν στους απανταχού λάτρεις του ελαιολάδου, την καθαρά πικρή γεύση, την οσμή ελαιόδεντρου και το χρυσαφένιο χρώμα που με λαχτάρα αναζητούν σε κάθε τους γευσιγνωσία.