Τέσσερα πιπέρια! T’ αγαπημένa πιπέρια απευθείας από το τσουβάλι! Δοκιμάστε ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που αποτελεί μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. 100% φυσικό και συλλεγμένο με το μεράκι των ανθρώπων μας!
Τέσσερα διαφορετικά είδη λοιπόν, από το πιο αρχέγονο μπαχαρικό του κόσμου! Το αντιοξειδωτικό μαύρο πιπέρι, το δροσερό πράσινο, το γλυκό και ιδανικό για ζαχαροπλαστική ροζ και το το ήρεμο λευκό, συνδυάζονται σ’ έναν συγκλονιστικό μείγμα ανταλλάσσοντας αρώματα και γεύσεις!
Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε και τις ευεργετικές ιδιότητες των πιπεριών στο σώμα σας όταν τ’ αναμιγνύετε μ’ ένα λάδι της επιλογής σας και το χρησιμοποιείτε για μυοχαλαρωτικό μασάζ. Η θερμαντική του δράση κάνει θαύματα!
Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε ως αποσυμφορητικό. Αναμίξτε το με βραστό νερό και τοποθετήσετε μία γάζα με το έγχυμα στην μύτη και το στόμα. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφίστε τον οργανισμό σας!
Extra μυστικό : Είναι ιδανικό για να το δοκιμάσετε σε κρεατικά αλλά και σε γαριδοµακαρονάδες, αστακοµακαρονάδες και σούπες. Επίσης σε κιµάδες, µπιφτέκια κεµπάπ και κεφτεδάκια, σε σάντουιτς. Τέλος, σε µαρινάδες, σάλτσες, λαχανικά και σαλάτες!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Από τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα, το πιπέρι διεκδικεί την θέση του πιο επιθυμητού μπαχαρικού ανά τον κόσμο. Πικάντικο, πολυτελές, είδος που προσδιόριζε τις ανώτερες τάξεις, το πιπέρι κατέλαβε εύκολα και γρήγορα το μεγαλεπήβολο 70% του διεθνούς εμπορίου μπαχαρικών λίγο μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χριστόφορου Κολόμβου να το φέρει από τις μακρινές Ινδίες.
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι, τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»