Μπαχάρι! Το διάσημο μπαχάρι, ακατέργαστο, απευθείας από το τσουβάλι . Δοκιμάστε ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που αποτελεί μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. 100% φυσικό και συλλεγμένο με το μεράκι των ανθρώπων μας!
To μπαχάρι είναι περίφημο για την γεύση του , το άρωμά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το μπαχάρι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, αν εξαιρέσει κανείς το γαρύφαλλο που κατέχει την κορυφή της ποσόστοσης σε αντιοξειδωτικά, το μπαχάρι αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο της υγείας μας.
Αρχικά, η κατανάλωσή του μειώνει τα επίπεδα της πίεσης. Έπειτα, είναι εξαιρετικό για την χώνεψη καταπολεμώντας πόνους και δυσπεψίες.
Σε ό,τι αφορά τους σωματικούς πόνους, η χρήση του ως αναισθητικό σε αλοιφές ή έμπλαστρα είναι πολύ γνωστή. Έτσι, λειτουργεί αναισθητικά για ρευματοπάθειες, νευραλγίες, πονοκεφάλους, ακόμη και πονόδοντους!
Τέλος, το αιθέριο έλαιο από μπαχάρι μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης, της κούρασης και της πεσμένης διάθεσης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ”ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το πιο πολυσχιδές μπαχαρικό, το μπαχάρι! Είναι κράμα γαρύφαλλου, μοσχοκάρυδου και κανέλας, κάτι που είνα εμφανές τόσο στο άρωμα όσο και στην πικάντικη γεύση του. Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι αυτός που μας το σύστησε. Κατά την διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του στον Νέο Κόσμο, το συνάντησε στο νησί της Τζαμάικα. Του έκανε εντύπωση που έμοιαζε με μεγάλο πιπέρι! Χωρίς δισταγμό, το έβαλε στις αποσκευές του και το έφερε στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο. Από εκεί κι έπειτα και ιδίως από τον 16 αιώνα και μετά, πρωτοστατεί στις μεσογειακές κουζίνες.
Ακόμη και σήμερα, βασική πηγή που τροφοδοτεί τον κόσμο με μπαχάρι είναι η Καραϊβική και ιδιαίτερα η Τζαμάικα. Η συνήθης τακτική της συλλογής του είναι πριν καλά─καλά ωριμάσει . Έπειτα, παίρνει την θέση του κάτω από τον ήλιο, προχωράμε στην αποξήρανση και είναι έτοιμο να χαρίσει στα πιάτα μας το ξεχωριστό του άρωμα.
Στην ελληνική συλλογική μνήμη, έχει άρρηκτους δεσμούς με την πολίτικη κουζίνα. Οι νοικοκυρές της Σμύρνης ─και όχι μόνο ─ το έριχναν πάντα στα φαγητά και στις σάλτσες τους. Έτσι εξασφάλιζαν και την ιδιαίτερη γεύση αλλά και την εύκολη χώνεψη των ─ομολογουμένως ─ δυνατών φαγητών τους!
.