Μπούκοβο Γλυκό! Το αγαπημένο γλυκό μπούκοβο απευθείας από το τσουβάλι . Δοκιμάστε ένα από τα δυνατά μπαχαρικά που αποτελεί μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. 100% φυσικό και συλλεγμένο με το μεράκι των ανθρώπων μας!
Στην περίπτωση της κόκκινης πιπεριάς που σπάει σε νιφάδες και μας δίνει το γλυκό μπούκοβο, έχουμε την ήπια γεύση της πιπεριάς με το φρουτώδες άρωμα. Χωρίς να καίει τον ουρανίσκο,χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για ν’ αρωματίσει και να δώσει έξτρα γεύση πιπεριάς σε πολλά φαγητά, σούπες και σάλτσες. Αναλόγως του τρόπου μαγειρέματος αποδίδει περισσότερο ή λιγότερο φρουτώδη γεύση.
Το γλυκό μπούκοβο είναι ένα φυσικό προϊόν. Έτσι, κρατά την ποιότητά του, το άρωμά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το μπούκοβο λειτουργεί με πολύ ευεργετικό τρόπο τόσο και για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική υγεία μας. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης. Μας χαρίζει προστασία από αρθρίτιδα, οστεοπόρωση και γενικά πρόληψη από διάφορες νόσους αλλά κι ελαστική και νεανική επιδερμίδα.
Στις φαρμακευτικές της δυνάμεις, η κόκκινη πιπεριά, μπορεί να κάνει θαύματα. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Επίσης αποτελείται από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Σημαντική είναι η περιέκτικότητά του σε μαγγάνιο. Τέλος, περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C kai D και βοηθάει στην αύξηση της γονιμότητας!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Ο Χριστόφορος Κολόμβος, μαγεμένος από την εντυπωσιακή μικρή κόκκινη πιπεριά που προκαλούσε δέος στους ιθαγενείς της νεοανακαλυφθείσας Αμερικής, έκρυψε την καυτερή πιπεριά στις τσέπες του και την κουβάλησε μαζί του στην Νάπολη. Μαζί, κουβάλησε και την κόκκινη, γλυκιά πιπεριά!
Οι Ναπολιτάνοι αγαπούν την καυτερή πιπεριά σχεδόν αμέσως. Μάλιστα την θεωρούν γούρι! Γι’ αυτούς είναι ένα ιδιότυπο ”μάτι” που τους προστατεύει από κάθε έναν που θα μπορούσε να πει κάτι άσχημο και να τους ματιάξει. Και αν παρ’ όλα αυτά, τολμούσε κάποιος να διαδώσει μία άσχημη και ανυπόστατη φήμη, η κόκκινη πιπεριά του έκαιγε το στόμα, κάνοντάς τον να μετανιώσει την ώρα και την στιγμή..!
Στην Ελλάδα,οι γλυκές πιπεριές έφτασαν περίπου εκατό χρόνια αργότερα. ίσως στα τέλη του 17ου αιώνα. Η γεύση της έγινε γνωστή κυρίως στην Β. Ελλάδα. Φλώρινα, Πρέσπες, Βέροια, Αριδαία και Κοζάνη υιοθέτησαν πολύ γρήγορα στην γαστρονομία τους τον νέο, διαφορετικό καρπό.
Το χαρακτηριστικό σχήμα Δ και τα χώματα κυρίως της Φλώρινας, έκαναν διάσημες τις πιπεριές ως ΄΄Φλωρίνης”. Μέχρι τις μέρες μας, ξεχωρίζουν για την γλυκύτητά τους και την υπέροχη γεύση τους.