Είναι το NIOÉLIA, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), Κορωνέικης ποικιλίας, πλούσιο σε φαινόλες από την πανέμορφη Ζάκυνθο! Το όνομά του προέρχεται από τη συγχώνευση των λέξεων «NIO» και «ÉLIA». «ΝΙΟ», στην τοπική διάλεκτο της Ζακύνθου, σημαίνει το νέο ελαιόλαδο κάθε χρονιάς, ενώ το «ÉLIA» αναφέρεται στο αιωνόβιο, ευλογημένο δέντρο που μας προσφέρει τον υπέροχο χυμό του, το ελαιόλαδο.
Oι ελιές μαζεύονται με τα χέρια, ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειάς. Το NIOÉLIA είναι το ελαιόλαδο που έχει θρέψει εμάς, τους φίλους μας και τους αγαπημένους μας. Τώρα, ήρθε η ώρα να το προσφέρουμε και σε εσάς.
Πρώιμη Συγκομιδή
Το NIOÉLIA Premium Early Harvest παράγεται από άγουρες ελιές. Αυτό συμβάλλει στο υψηλό φαινολικό του προφίλ. Επίσης, όλη η παραγωγή έχει ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα (< 0,3%) και άψογα οργανοληπτικά αποτελέσματα. Όλη η σχετική τεκμηρίωση και οι πιστοποιήσεις μπορούν να παρέχονται κατόπιν αιτήματος.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η αυθημερόν ελαιοποίηση, μέσω ψυχρής έκθλιψης, είναι άλλος ένας, βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανώτερη ποιότητα. Έτσι, παράγεται ένα πολυφαινολικό, ιδιαιτέρως χαμηλό σε οξύτητα ελαιόλαδο ( < 0.3%), το οποίο έχει ισχυρισμό υγείας (Ισχυρισμός Υγείας Ε.Ε. 432/2012), βοηθώντας την πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως η οστεοαρθρίτιδα, η νόσος του Altzheimer, ΣΚΠ, πολλών τύπων καρκίνου, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης κ.ά
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε., για την επισήμανση ισχυρισμών υγείας (432/2012), ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ελαιόλαδο που περιέχει τουλάχιστον 5 mg υδροξυτυροσόλης και των παραγώγων της σε 20 gr ελαιολάδου.. Το ευεργετικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές επιτυγχάνεται με ημερήσια πρόσληψη 20gr ελαιολάδου (~ 1,5 κ.σ.). Αυτή η ημερήσια πρόσληψη ελαιολάδου με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικά συστατικά συμβάλλει στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Κορυφαία πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, όπως το UC Davis και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανάμεσα σε άλλα, υιοθέτησαν αυτήν την προσέγγιση και την υποστήριξαν ενεργά διενεργώντας σημαντική έρευνα την τελευταία δεκαετία. Ουσιαστικά, το ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες έχει βρεθεί ότι βοηθά:
· στη μείωση της πίεσης του αίματος
· στην προστασία των αρτηριών από βλάβες
· στη μείωση της κακής χοληστερόλης LDL
· στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου ΙΙ
· στην πρόληψη πολλών τύπων καρκίνου
· στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων
· στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης
· στη μείωση του κινδύνου για κατάθλιψη και άνοια
· στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Alzheimer έως και 40
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ”ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Το “NIO” είναι μια έκφραση που συντροφεύει τους δημιουργούς αυτού του υπέροχου ελαιολάδου από την παιδική τους ακόμη ηλικία. Τότε, που έβλεπαν τους γονείς και τους παππούδες, αρχές Οκτωβρίου, να προετοιμάζονται για τη νέα ελαιουργική περίοδο φτιάχνοντας ξύλινες ράβδους (“κατσουρίδες”) και σκάλες, ετοιμάζοντας συνάμα τα τελάρα, τα κόσκινα, τα δίχτυα και τα ελαιόπανα. Τότε, που ανυπομονούσαν να γευτούν το “NIO”, μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί, καθώς κυλούσε από τον διαχωριστήρα στο ελαιοτριβείο. Να νιώσουν εκείνη τη χαρακτηριστική πικράδα στο λαιμό, όπου πλέον γνωρίζουμε ότι οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση φαινολών.











