Τ’ αρωματικά φυτά της Κρήτης καλλιεργούνται, συλλέγονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται μ’έναν μοναδικό τρόπο από την cretan life ώστε να κρατούν καλά φυλαγμένα όλη την παράδοση και την αρωματική ποικιλία της κρητικής γης, Έτσι, η ελληνική γαστρονομία διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την ποιότητά της, μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μεταφέροντας όλη την νοστιμιά της Κρήτης!
To μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα παλιότερα μπαχαρικά. Ξεχωρίζει για την ποιότητά του, την φυσικότητά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Σε θεραπευτικές χρήσεις, η Νέα Αγγλία και η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική μας μαθαίνει πως ένα φλυτζάνι ρόφημα από μαύρο πιπέρι και μέλι μας βοηθά να καταπραΰνουμε τον βήχα. Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σ’ ένα φλυτζάνι βραστό νερό, έχουμε την πιο αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία.
Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε ως αποσυμφορητικό αν το αναμίξετε με βραστό νερό και τοποθετήσετε μία γάζα με το έγχυμα στην μύτη και το στόμα. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφιστείτε!
Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε και τις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου πιπεριού στο σώμα σας όταν το αναμιγνύετε μ’ ένα λάδι της επιλογής σας και το χρησιμοποιείτε για μυοχαλαρωτικό μασάζ. Η θερμαντική του δράση κάνει θαύματα!
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ”ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Από τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα, το πιπέρι διεκδικεί την θέση του πιο επιθυμητού μπαχαρικού ανά τον κόσμο. Πικάντικο, πολυτελές, είδος που προσδιόριζε τις ανώτερες τάξεις, το πιπέρι κατέλαβε εύκολα και γρήγορα το μεγαλεπήβολο 70% του διεθνούς εμπορίου μπαχαρικών λίγο μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χριστόφορου Κολόμβου να το φέρει από τις μακρινές Ινδίες.
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»