Μαύρο πιπέρι Σετσουάν! Το αγαπημένο μαύρο πιπέρι που θυμίζει στην γεύση λεμόνι και μέντα. Καταφθάνει από την Κίνα,τριμμένο και απευθείας από το τσουβάλι. Οι καρποί αυτού του ιδιαίτερου πιπεριού μπαίνουν σε διαδικασία συλλογής, πριν ακόμη φτάσουν στην πλήρη ωριμότητα, όσο δηλαδή διατηρούν το πράσινο χρώμα τους. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του ήλιου ανοίγουν, αποκαλύπτοντας τον μαύρο σπόρο στο εσωτερικό τους.
Δοκιμάστε ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά που αποτελεί μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. 100% φυσικό και συλλεγμένο με το μεράκι των ανθρώπων μας!
Σε θεραπευτικές χρήσεις, η Νέα Αγγλία και η κινέζικη παραδοσιακή ιατρική μας μαθαίνει πως ένα φλυτζάνι ρόφημα από μαύρο πιπέρι και μέλι μας βοηθά να καταπραΰνουμε τον βήχα. Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σ’ ένα φλυτζάνι βραστό νερό, έχουμε την πιο αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία.
Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε και ως αποσυμφορητικό αν το αναμίξετε με βραστό νερό και τοποθετήσετε μία γάζα με το έγχυμα στην μύτη και το στόμα. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφιστείτε!
Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε και τις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου πιπεριού στο σώμα σας όταν το αναμιγνύετε μ’ ένα λάδι της επιλογής σας και το χρησιμοποιείτε για μυοχαλαρωτικό μασάζ. Η θερμαντική του δράση κάνει θαύματα!
Extra μυστικό : Είναι ιδανικό για να το δοκιμάσετε σε κρέατα, λαχανικά, πουλερικά, σούπες. Ιδιαίτερα τα κόκκινα κρέατα, τ’απογειώνει!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Από τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα, το πιπέρι διεκδικεί την θέση του πιο επιθυμητού μπαχαρικού ανά τον κόσμο. Πικάντικο, πολυτελές, είδος που προσδιόριζε τις ανώτερες τάξεις, το πιπέρι κατέλαβε εύκολα και γρήγορα το μεγαλεπήβολο 70% του διεθνούς εμπορίου μπαχαρικών λίγο μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χριστόφορου Κολόμβου να το φέρει από τις μακρινές Ινδίες.
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι,τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»