Τ’αρωματικά φυτά της Κρήτης καλλιεργούνται, συλλέγονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται μ’έναν μοναδικό τρόπο από την cretan life. Με αυτόν τον τρόπο, κρατούν καλά φυλαγμένα όλη την παράδοση και την αρωματική ποικιλία της κρητικής γης, Έτσι, η ελληνική γαστρονομία διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την ποιότητά της, μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μεταφέροντας όλη την νοστιμιά της Κρήτης!
Το πράσινο τσάι των βουνών είναι διάσημο για την ποιότητά του, το άρωμά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑЇ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολύ θεραπευτικά οφέλη. Τόσο που το καθιστά ως έναν διατροφικό θησαυρό! Αρχικά, είνα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι,είναι εξαιρετικός σύμμαχος και στον πόλεμο κατά χρόνιων ασθενειών και κατά της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό πως συμβάλλει στην ηπατική λειτουργία. Μελέτες έχουν αποδείξει πως η καθημερινή κατανάλωση μίας κούπας πράσινο τσάι συμβάλλει στον καθαρισμό του συκωτιού από τοξίνες που συσσωρεύονται από την κατανάλωση καφέ, από το κάπνισμα και την κακή διατροφή.
Στη συνέχεια, είναι πολύ σημαντική η συμβολή του στην πρόληψη κάποιων μορφών καρκίνου. Η πρόληψη της πάθησης του προστάτη και του καρκίνου των πνευμόνων, επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο σ’ έρευνες ανά τον κόσμο.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η προστασία της καρδιάς μας όταν καταναλώνουμε πράσινο τσάι. Μειώνεται η κακή χοληστερόλη και γενικά περιορίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Τέλος, το πράσινο τσάι είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε μία δίαιτα! Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, μειώνει το λίπος και μας βοηθά να καίμε περισσότερες θερμίδες!
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Θα ήταν το μακρινό 2737 π.Χ. όταν ο Κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ , έκανε ένα από τα καθιερωμένα ταξίδια στην αυτοκρατορία του. Η μοίρα όμως ήθελε να γραφτεί μία ξεχωριστή ημέρα για την ιστορία! Ο θρύλος λέέι πως κάποια στιγμή ο αυτοκράτορας, ήθελε ν’ απολαύσει ένα ρόφημα. Ξεκίνησε να βράζει νερό κι ένα αεράκι έφερε μέσα στο σκεύος του, δυο─τρία φύλλα από τον γειτονικό θάμνο. Πριν προλάβει κανείς να τα βγάλει, εκείνα άρχισαν να βράζουν και να δίνουν στο νερό ένα γλυκό, χρώμα. Ο Σεν Νουνγκ το μύρισε υγρό και δοκίμασε το πρώτο
τσάι!
Πράσινο ή λευκό ή μαύρο, τα φύλλα του τσαγιού προέρχονται από τ’ ομώνυμο δένδρο Οι διαφορετικές ποικιλίες είναι αποτέλεσμα της επεξεργασίας που επιδέχονται.
Λίγο αργότερα, το 1610, οι Πορτογάλοι έφεραν το τσάι στην Ευρώπη. Οι Ολλανδοί ήταν η αιτία που το έφεραν. Οι Ολλανδοί και η πρωτοβουλία τους να κάνουν εμπορία τσαγιού! Έτσι, ξεκίνησαν την μαζική εισαγωγή του. Αρχικά, οι τιμές πώλησής του ήταν σε δυσθεώρητα ύψη. Με την πάροδο του χρόνου, έγινε πιο προσιτό στο ευρύ κοινό κι ένα αγαπημένο ρόφημα για όλους!