Τέσσερα πιπέρια σε γυάλινο κεραμικό μύλο! Τέσσερα διαφορετικά είδη από το πιο αρχέγονο μπαχαρικό του κόσμου! Το αντιοξειδωτικό μαύρο πιπέρι, το δροσερό πράσινο, το γλυκό και ιδανικό για ζαχαροπλαστική ροζ και το το ήρεμο λευκό, συνδυάζονται σ’ έναν συγκλονιστικό μείγμα ανταλλάσσοντας αρώματα και γεύσεις!
Μην παραλείψετε ν’ απολαύσετε και τις ευεργετικές ιδιότητες των πιπεριών στο σώμα σας όταν τ’ αναμιγνύετε μ’ ένα λάδι της επιλογής σας και το χρησιμοποιείτε για μυοχαλαρωτικό μασάζ. Η θερμαντική του δράση κάνει θαύματα!
Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε ως αποσυμφορητικό αν το αναμίξετε με βραστό νερό και τοποθετήσετε μία γάζα με το έγχυμα στην μύτη και το στόμα. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφιστείτε!
Extra μυστικό 1 : Ο γυάλινος κεραμικός μύλος είναι επαναγεμιζόμενος, βοηθώντας μας να επιστρέψουμε την αγάπη μας προς το περιβάλλον!
Extra μυστικό 2 : Είναι ιδανικό για να το δοκιμάσετε σε κρεατικά αλλά και σε γαριδοµακαρονάδες, αστακοµακαρονάδες και σούπες. Επίσης σε κιµάδες, µπιφτέκια κεµπάπ, κεφτεδάκια, σε σάντουιτς, µαρινάδες, σάλτσες, λαχανικά και σαλάτες.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Από τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά κείμενα, το πιπέρι διεκδικεί την θέση του πιο επιθυμητού μπαχαρικού ανά τον κόσμο. Πικάντικο, πολυτελές, είδος που προσδιόριζε τις ανώτερες τάξεις, το πιπέρι κατέλαβε εύκολα και γρήγορα το μεγαλεπήβολο 70% του διεθνούς εμπορίου μπαχαρικών λίγο μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Χριστόφορου Κολόμβου να το φέρει από τις μακρινές Ινδίες.
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»