Τ’αρωματικά φυτά της Κρήτης καλλιεργούνται, συλλέγονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται μ’έναν μοναδικό τρόπο από την cretan life ώστε να κρατούν καλά φυλαγμένα όλη την παράδοση και την αρωματική ποικιλία της κρητικής γης, Έτσι, η ελληνική γαστρονομία διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την ποιότητά της, μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μεταφέροντας όλη την νοστιμιά της Κρήτης!
O βασιλικός της Κρήτης είναι διάσημος για την ποιότητά του, το άρωμά του και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Ο αγαπημένος των Ιταλών βασιλικός προστατεύει τα κύτταρα από την ακτινοβολία. Επιπλέον,είναι αντιβακτηριδιακός και ανακουφίζει από ναυτία, αϋπνία και άγχος. Τέλος, είναι μεγάλη η βοήθειά του σε περιπτώσεις άγχους,ζαλάδας και μελαγχολίας.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ”ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Aπό την Ινδία είναι η καταγωγή του βασιλικού και μάλιστα ήταν αφιερωμένο στην λατρεία των θεών Κρίσνα και του Βισνού. Στην Ελλάδα ήρθε από τον Μ.Αλέξανδρο και τον βασιλιά της Μακεδονίας πήρε τ’όνομά του.
Ήταν αυτή η κίνηση του Μ.Αλεξάνδρου που άλλαξε την θέση που είχε στην παράδοση των Αρχαίων Ελλήνων το φυτό. Μέχρι εκείνη την εποχή θεωρούσαν πως το φυτό ήταν ένα είδος κατάρας επειδή οι σκορπιοί το επέλεγαν σαν φωλιά τους. Χρειάστηκε λοιπόν η επέμβαση του Μ.Αλεξάνδρου για να έχουμε την δυνατότητα εμείς σήμερα να χαιρόμαστε την μυρωδιά του και τις θεραπευτικές του δυνάμεις.
Οι Ρωμαίοι από την άλλη, χρησιμοποούσαν τον βασιλικό για να φτιάχνουν τα μαγικά τους ”φίλτρα” που προσέλκυαν τους έρωτές τους! Τέλος, οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στις ταριχεύσεις τους και οι Γαλάτες για την κάθαρσή τους!
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ιστορία της Αγίας Ελένης. Διαβάζουμε σε πηγές της εποχής πως όταν έψαχνε τον σταυρό του Ιησού, έφτασε στην Παλαιστίνη. Σε κάποιο σημείο, ένιωσε μία έντονη μυρωδιά που ανέβλυζε ένας θάμνος. Διαβάζοντας το σύμβολο, άρχισε να σκάβει μέχρι που ανακάλυψε το ιερό ξύλο που με τόσο λαχτάρα αναζητούσε…