Βλέπετε 1–12 απο 185 αποτέλεσματα

Με τον όρο vegeterian αναφερόμαστε στην πρακτική της μη κατανάλωσης κρέατος, συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, πουλερικών, ψαριού και των υποπροϊόντων τους.

   Περιλαμβάνει ακόμη τη χρήση ή μη γαλακτοκομικών προϊόντων ή αυγών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα προϊόντα που προέρχονται από ζώα, όπως λαρδί, ζωικό λίπος, ζελατίνη και κωχενίλλη. Πέρα από τους ανθρωπιστικούς λόγους ακολουθίας μίας χορτοφαγικής κουλτούρας, όπως της αγάπης για την πανίδα και της πίστης περί των δικαιωμάτων των ζώων, υπάρχει και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό.

    Η διαφορά της vegeterian από την βίγκαν κουλτoύρα αφορά αυτήν ακριβώς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι vegans δεν τρώνε κανένα ζωικό προϊόν, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά, αλλά ούτε και προϊόντα που προέρχονται από την εργασία των ζώων, όπως το μέλι. Στον αντίποδα, οι χορτοφάγοι μπορούν να καταναλώσουν ακόμη και αυγά!
   Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι χορτοφάγοι έχουν πολύ καλύτερη υγεία και ειδικά σε παθήσεις της εποχής μας όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αν ακολουθήσουμε κι ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσλαμβάνει ένας οργανισμός, τ ‘ αποτελέσματα αυτής της διατροφής είναι μαγικά για την υγεία μας.
    Εκμεταλλευτείτε ολόκληρη την γκάμα των χορτοφαγικών τροφών μας. Φροντίστε το διαιτολόγιό σας να περιλαμβάνει όσες περισσότερες επιλογές γίνεται. Πειραματιστείτε με όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά που θα βρείτε σε μεγάλη πληθώρα στο ”Χρυσάφι ” μας . Προσθέστε αρώματα και μπαχαρικά για να προσδώσετε γεύση κι ενδιαφέρον.

   Τέλος, μη ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε τις φυτικές ίνες να προστατεύσουν ακόμη περισσότερο το στομάχι σας και το εντερικό σας σύστημα.