Τα κριτσίνια της Οικοπάλ μας έρχονται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και αποτελούν το καλύτερο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας! Είναι τα μοναδικά που έχουν ζυμωθεί με άλευρα 5 δημητριακών (σίτου, κριθαριού, βρώμης, σίκαλης και καλαμποκιού). Πέρα από τις βιολογικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες, είναι ζυμωμένα χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα. Έτσι, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και Vegan. Τέλος, δεν περιέχουν ζάχαρη και φοινικέλαιο, προσφέροντας ακόμη μία ασπίδα προστασίας της υγείας μας.
Θα τα βρείτε σε πρωτότυπες, πρακτικές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες που τα κρατάνε φρέσκα ως το τελευταίο!
Extra tip : Συνδυάστε τα οργανικά & Vegan αυτά κριτσίνια με μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών και ένα ποτήρι καλό κρασί και θα σας καταπλήξουν!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟЇΟΝΤΟΣ
Αλεύρι Σίτου, Νερό, Ηλιέλαιο, Αλεύρι Κριθαριού, Αλεύρι Καλαμποκιού, Αλεύρι Βρώμης, Αλεύρι Σίκαλης, Πετιμέζι, Ξύδι, Χυμός Πορτοκαλιού, Λιναρόσπορος (3%), Αλάτι. Διογκωτικό μέσο : όξινο ανθρακικό νάτριο (σόδα).
Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Από τον Μάϊο του 2016 αλλά και μ’ εμπειρία στο χώρο των βιολογικών προϊόντων που ήδη είχε καταγράψει την πορεία της από το 2005, η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ , παράγει στις εγκαταστάσεις της, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, βιολογικά μπισκότα, βιολογικά κριτσίνια και παραδοσιακά βιολογικά ζυμαρικά.
Με αίσθημα ευθύνης, πνεύμα καινοτομίας και υψηλούς στόχους και αξίες, το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό υποστηρίζει και αναδεικνύει τις αρχές της υγιεινής διατροφής, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
Η εταιρεία ελέγχεται και πιστοποιείται από τον Οργανισμό ΔΗΩ. Ο έλεγχος αφορά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) 834/2007 για τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, ο έλεγχος αφορά και την εφαρμογή του προτύπου Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 – HACCP.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Στην Αρχαία Ελλάδα, όταν μιλούσαν για παξιμαδοειδή προϊόντα, μιλούσαν για τον ”Διπυρίτη Άρτο”. Διπυρίτης από την σύνθεση των λέξεων ”δύο” και ”πυρά” καθώς έμπαινε στην πυρά δύο φορές. Μάλιστα η τεχνική της παρασκευής του ήταν τέτοια που είχε ως στόχο ν’ αφαιρεθεί κάθε ίχνος υγρασίας. Απώτερος στόχος ήταν να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων που ήθελαν να ταξιδέψουν μακριά. Και ήταν τέτοια η επιτυχία του νέου τραγανιστού προϊόντος που διαδόθηκε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έτσι, το συναντούμε και σε άλλες γλώσσες και χώρες με τις ονομασίες ”biscotte” ‘η ”biscuit” για τους Γάλλους, biscoctus για τους Λατίνους και ”biscotto” για τους Ιταλούς.
Στον Μεσαίωνα, τα κρατσανιστά ψωμάκια, βρίσκουν επιτέλους την παντοτινή τους ονομασία. Ονομάζονται ”παξιμάδια” τιμής ένεκεν του Παξαμά, του Λογίου από την Βοιωτία που πρότεινε το διπλοφούρνισμα του ψωμιού και μας χάρισε μία από τις πιο νόστιμες ευρεσιτεχνίες! Έτσι, ο Παξαμάς, ο ”Τσελεμεντές” της αρχαιότητας που έγραψε πολλά γαστρονομικά βιβλία, μας σύστησε το παξιμάδι που έφτασε να πρωταγωνιστήσει ακόμη και σε ιστορικά γεγονότα! Το συναντάμε ακόμα και στ’ αμπάρια των πολεμικών πλοίων όταν οι Βενετσιάνοι έφερναν πολεμοφόδια στους Κρητικούς. Αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το παξιμάδι αποτέλεσε βασική τροφή των ανταρτών στα κατοχικά βουνά.
Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια πέρασαν και μαζί τους πολλά ιστορικά γεγονότα και πολλές αλλαγές στον τρόπο διατροφής. Τα παξιμάδια ωστόσο και τ’ ΄΄αδερφάκια΄΄ τους τα κριτσίνια, παρέμειναν ως ένα βασικό στοιχείο στην καθημερινότητα ιδίως των Ελλήνων. Από την βάση στις κρητικές σαλάτες μέχρι το εύκολο σνακ που τρώγεται ανά πάσα στιγμή, τα παξιμαδοειδή προϊόντα αποτελούν τα θεμέλια της μεσογειακής διατροφής μαζί με το λάδι, την ελιά και την μυζήθρα.