Δύο νέα παιδιά από την Ορμύλια της Χαλκιδικής, μετουσίωσαν την αγάπη τους για την ελιά και το μεράκι τους για τα ποιοτικά προϊόντα, σε αυτό το εξαιρετικό αγουρέλαιο.
Το Thallon δεν είναι ένα ακόμη λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος.
Είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που ξεχωρίζει λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες. Επίσης, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (HEALTH CLAIM),σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).
ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΓΓΟΥΡΕΛΑΙΟΥ THALLON
Οι ελιές συλλέγονται στα μέσα Οκτώβρη χειρωνακτικά ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ή το πολύ την επομένη ημέρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και αφού απομακρυνθούν οι ακατάλληλοι καρποί, οι πράσινες ελιές τοποθετούνται σε διάτρητα τελάρα. Μεταφέρονται στο οικολογικό ελαιοτριβείο και πλένονται με πόσιμο νερό. Η εξαγωγή του λαδιού γίνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και χωρίς καθόλου προσθήκη νερού!
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΕΛΑΙΟΥ THALLON
Είναι πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες. Πρόκειται για ένα άριστο παράδειγμα της Ιπποκρατικής ιατρικής που θέλει τον ιατρό να λειτουργεί συνεπικουρικά στη θεραπευτική δύναμη της φύσης.
Και είναι ακριβώς αυτή η δύναμη της φύσης που βρίσκεται κλεισμένη σε αυτά τα “πολυδύναμα “και λιτά μπουκάλια του Thallon, καλώντας όλους εμάς να γίνουμε μύστες της.
Δύο από τα βασικά συστατικά αυτού του αγουρέλαιου είναι η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη. Πρόκειται για τις βασικές φαινόλες που λειτουργούν ως υπερόπλα του οργανισμού μας. Δρουν ενάντια στ’ οξειδωτικό στρες καθώς προστατεύουν τα λιπίδια του αίματος. Ακόμη, λειτουργούν ως ασπίδα ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα και στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. Τέλος, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ.
Extra tip : Ακολουθήστε την συμβουλή των αρχαίων Κρητών και πιείτε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα (ένα κουτάλι της σούπας), κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσετε και σε χρονική απόσταση μισής ώρας πριν από το πρωινό σας γεύμα!