Τα πολύσπορα κριτσίνια, είναι το super snack που περιέχει τους πιο πολύτιμους διατροφικά σπόρους. Με βρώμη, λιναρόσπορο και ηλιόσπορο, είναι πραγματικά υγιεινά και μας δίνουν δύναμη με τα βασικά συστατικά των σπόρων της γης, όποτε τη χρειαστούμε.
Η βρώμη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, με δεκάδες οφέλη για την υγεία μας λόγω της περιεκτικότητάς της σε β-γλυκάνη. Η σούπερ αυτή τροφή, μπορεί επιπλέον, να κάνει θαύματα και στην ομορφιά, καθώς οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βρώμης λειτουργούν σαν φυσικό καλλυντικό. Ο λιναρόσπορος είναι καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 και μας παρέχει επιπλέον πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, καθώς επίσης φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών ισχυρών αντιοξειδωτικών. Οι ηλιόσποροι έχουν μεγάλη διατροφική αξία γιατί είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία (σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο), σε βιταμίνες (Ε, φυλλικό οξύ, Β3, Β1, Β6), σε καλά λιπαρά, φυτοστερόλες, ενώ περιέχουν και πρωτεΐνη.
Την ελληνική συνταγή ολοκληρώνει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το αλάτι Μεσολογγίου. Και όλα αυτά χωρίς συντηρητικά και χωρίς trans λιπαρά!
Περιέχει 4 μερίδες των 30γρ.
Συσκευάζεται σε προστατευτική ατμόσφαιρα. Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση ενώ μετά το άνοιγμα αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό ,δροσερό περιβάλλον.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟЇΟΝΤΟΣ
Αλάτι Μεσολογγίου, Αλεύρι ολικής άλεσης, Αλεύρι σίτου, Διογκωτικό, Εκχύλισμα δενδρολίβανου, Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο, Ζάχαρη, Καβουρδισμένη βύνη κριθαριού, Κανέλα, Μείγμα πολύσπορο (νιφάδες βρώμης, λιναρόσπορος, ηλιόσπορος σε ποικίλες αναλογίες), Οίνος, Φυτική μαργαρίνη.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Όχι μόνο στην μουσική, την ποίηση και την πολιτική. Τελικά και στην διατροφή, ”την ιστορία την φτιάχνουν οι παρέες”. Μία παρέα φίλων κι επαγγελματιών που ακουμπούν στην παράδοση, αγαπούν την καινοτομία κι επενδύουν στην έρευνα , δημιουργούν την σειρά ”Joice Foods’.
Υπέροχες γεύσεις και αρώματα της φύσης με βάση αγνά υλικά. Ο λιναρόσπορος, ο φαγόπυρος, η κινόα, ο αμάρανθος, η κανέλα Κεϋλάνης και το ελληνικό ταχίνι ολικής άλεσης. μονοπωλούν με τον πλέον υγιεινό τρόπο το σημαντικότερο γεύμα: το πρωινό. Για να ξεκινάς σωστά και να αποδίδεις τα μέγιστα. Με αυτόν τρόπο, μια καίρια στιγμή για την πορεία της ημέρας σου, τώρα έχει την πλέον υγιεινή εκδοχή της. Με βάση κορυφαίες, ελεγμένες, GMO-free πρώτες ύλες, και με μοναδικά πρόσθετα την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.
Οι πρώτες ύλες είναι πιστοποιημένες από παραγωγούς που είναι ελεγμένοι και με βάση τις προδιαγραφές IFS που ακολουθούνται πιστά -μιας από τις υψηλότερες πιστοποιήσεις στον χώρο των τροφίμων. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι πρώτες είναι ελληνικές !
Τέλος, η συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη, βιώσιμη, βιοαποικοδομήσιμη και κατασκευασμένη από ανανεώσιμους πόρους. Δε θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε καθώς η zero waste φιλοσοφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιολογική και χορτοφαγική προσέγγιση.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Στην Αρχαία Ελλάδα, όταν μιλούσαν για παξιμαδοειδή προϊόντα, μιλούσαν για τον ”Διπυρίτη Άρτο”. Διπυρίτης από την σύνθεση των λέξεων ”δύο” και ”πυρά” καθώς έμπαινε στην πυρά δύο φορές. Μάλιστα η τεχνική της παρασκευής του ήταν τέτοια που είχε ως στόχο ν’ αφαιρεθεί κάθε ίχνος υγρασίας. Απώτερος στόχος ήταν να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων που ήθελαν να ταξιδέψουν μακριά. Και ήταν τέτοια η επιτυχία του νέου τραγανιστού προϊόντος που διαδόθηκε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έτσι, το συναντούμε και σε άλλες γλώσσες και χώρες με τις ονομασίες ”biscotte” ‘η ”biscuit” για τους Γάλλους, biscoctus για τους Λατίνους και ”biscotto” για τους Ιταλούς.
Στον Μεσαίωνα, τα κρατσανιστά ψωμάκια, βρίσκουν επιτέλους την παντοτινή τους ονομασία. Ονομάζονται ”παξιμάδια” τιμής ένεκεν του Παξαμά, του Λογίου από την Βοιωτία που πρότεινε το διπλοφούρνισμα του ψωμιού και μας χάρισε μία από τις πιο νόστιμες ευρεσιτεχνίες! Έτσι, ο Παξαμάς, ο ”Τσελεμεντές” της αρχαιότητας που έγραψε πολλά γαστρονομικά βιβλία, μας σύστησε το παξιμάδι που έφτασε να πρωταγωνιστήσει ακόμη και σε ιστορικά γεγονότα! Το συναντάμε ακόμα και στ’ αμπάρια των πολεμικών πλοίων όταν οι Βενετσιάνοι έφερναν πολεμοφόδια στους Κρητικούς. Αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το παξιμάδι αποτέλεσε βασική τροφή των ανταρτών στα κατοχικά βουνά.
Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά χρόνια πέρασαν και μαζί τους πολλά ιστορικά γεγονότα και πολλές αλλαγές στον τρόπο διατροφής. Τα παξιμάδια ωστόσο και τ’ ΄΄αδερφάκια΄΄ τους τα κριτσίνια, παρέμειναν ως ένα βασικό στοιχείο στην καθημερινότητα ιδίως των Ελλήνων. Από την βάση στις κρητικές σαλάτες μέχρι το εύκολο σνακ που τρώγεται ανά πάσα στιγμή, τα παξιμαδοειδή προϊόντα αποτελούν τα θεμέλια της μεσογειακής διατροφής μαζί με το λάδι, την ελιά και την μυζήθρα.