Τα βιολογικά μπισκότα της Οικοπάλ μας έρχονται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και αποτελούν το καλύτερο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας!
Τα συγκεκριμένα αποτελούν ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του αμυγδάλου και των προϊόντων από δίκοκκο και dinkel αλεύρι ολικής αλέσεως. Νόστιμα, τραγανά και ζυμωμένα με 100% φυσικές, βιολογικές πρώτες ύλες.
Πέρα από τις βιολογικά πιστοποιημένες πρώτες ύλες, είναι ζυμωμένα χωρίς βούτυρο, αυγά και γάλα. Έτσι, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και Vegan. Τέλος, δεν περιέχουν ζάχαρη και φοινικέλαιο, προσφέροντας ακόμη μία ασπίδα προστασίας της υγείας μας.
Θα τα βρείτε σε πρωτότυπες, πρακτικές και ανακυκλώσιμες συσκευασίες που τα κρατάνε φρέσκα ως το τελευταίο!
Extra tip : Προσθέστε τα οργανικά & Vegan αυτά μπισκότα στην τσάντα σας και χαρίστε στον εαυτό σας μία ώθηση ενέργειας κάθε στιγμή που το χρειάζεστε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟЇΟΝΤΟΣ
Αλεύρι Δίκοκκου Ολικής (44%) , Αλεύρι Dinkel Ολικής (19%), Ζάχαρη Ακατέργαστη, Ελαιόλαδο, Χυμός Πορτοκάλι, Αμύγδαλο (8%) , Ηλιέλαιο, Κανέλα.
Διογκωτικό μέσο : όξινο ανθρακικό νάτριο (σόδα).
Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Από τον Μάϊο του 2016 αλλά και μ’ εμπειρία στο χώρο των βιολογικών προϊόντων που ήδη είχε καταγράψει την πορεία της από το 2005, η εταιρεία ΟΙΚΟΠΑΛ , παράγει στις εγκαταστάσεις της, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, βιολογικά μπισκότα, βιολογικά κριτσίνια και παραδοσιακά βιολογικά ζυμαρικά.
Με αίσθημα ευθύνης, πνεύμα καινοτομίας και υψηλούς στόχους και αξίες, το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό υποστηρίζει και αναδεικνύει τις αρχές της υγιεινής διατροφής, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
Η εταιρεία ελέγχεται και πιστοποιείται από τον Οργανισμό ΔΗΩ. Ο έλεγχος αφορά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) 834/2007 για τα βιολογικά προϊόντα. Επίσης, ο έλεγχος αφορά και την εφαρμογή του προτύπου Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 – HACCP.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Μπισκότα ή μικρά κέικ;; Μάλλον τα κεκάκια που εμείς σήμερα τα λέμε μάφιν ή ατομικά κέικ γεννήθηκαν από τα μπισκότα! Μπισκότα από το λατινικό bis (: δύο φορές) + cotto (: ψημένο) και για να βρούμε την πρώτη συνταγή πρέπει να ρωτήσουμε τον homo erectus ή και τον homo sapiens!
Ήταν τότε στην Νεολιθική Εποχή όταν οι καυτές πέτρες ήταν ο πρώτος φούρνος και τις ημέρες που το κυνήγι δεν είχε πάει και πολύ καλά, τα σιτηρά που υπήρχαν σε αφθονία, ψήνονταν μαζί με νερό.
Άλλες πηγές θέλουν τους Κινέζους να είναι οι πρώτοι που ψήνουν πίτες με φρούτα και μέλι. Άλλες τους Ασσύριους να χρησιμοποιούν πήλινα δοχεία, όπου τοποθετούσαν την ζύμη πριν τα βάλουν πάνω στην φωτιά!
Στην Αρχαία Ελλάδα και ιδίως στην Αθήνα και στην Χίο, γνωρίζουν μεγάλη απήχηση στον γαστρονομικό κόσμο οι ντόπιοι ”πλακούντες”. Έμοιαζαν με μεγάλα μπισκότα, είχαν μέλι, μπαχαρικά, λίπος και τα διαδέχθηκαν τα ρωμαϊκά ”busellum” που ήταν μπισκότα μακράς διάρκειας!
Στην Περσία, του 7ου αιώνα, οι αρτοποιοί είχαν εξελίξει τα “παξιμάδια – μπισκότα” προσθέτοντας στη ζύμη αβγά, βούτυρο, κρέμα, φρούτα και μέλι.
Και φθάνουμε στο τέλος του 14ου αιώνα στο Παρίσι της ζωγραφικής, των καμπαρέ και του Τουλούζ Λωτρέκ. Εκεί πωλούνται τα μπισκότα στις γραφικές ”boulangerie” για να γλυκάνουν τους Παριζιάνους της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα.
Από τότε μέχρι σήμερα, οι συνταγές εξελίσσονται συνεχώς. Με μέλι ξεκίνησαν να παρασκευάζονται τα μπισκότα, έπειτα αντικαταστάθηκε από ζάχαρη και τώρα πάλι επιστρέφει δυναμικά καθώς αποτελεί το πιο υγιεινό και πολύτιμο γλυκαντικό! Πέρα από αυτό, νέα συστατικά όπως οι ξηροί καρποί και οι υπερτροφές, εισβάλλουν δυναμικά στης μπισκοτοσυνταγές, καθιστώντας τα ως ένα πάρα πολύ γευστικό ενεργειακό σνακ για την καθημερινότητά μας!