Αλάτι Μεσολογγίου με σουσάμι Έβρου και οργανική ρίγανη από την Κρήτη!
Με μια ειδική παραδοσιακή τεχνική, τα βιολογικά βότανα Κρήτης ανακατεύονται με το ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου το οποίο αποκτά ένα βαθύ πράσινο χρώμα. Πέρα όμως από το ιδιαίτερο χρώμα μαγεύει ακόμη και με τον συνδυασμό των αρωμάτων καθώς περιέχει και κρητικό θυμάρι και δυόσμο !
Extra μυστικό 1 : Όταν προστεθεί στο μαγείρεμα “δένει” με τη γεύση του φαγητού και το κάνει πιο νόστιμο.
Extra μυστικό 2 : Είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά και πατάτες, ή αυγά σε γεμιστά κολοκυθάκια και μπιζέλια ! Για ν’ απογειώσετε τις δυνατότητές του, δοκιμάστε το σε πατατοσαλάτα ή χωριάτικη σαλάτα, το καλοκαίρι. Δε θα μπορείτε να το αποχωριστείτε !
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»