Γεννάται στις παρυφές του βουνού των Θεών, μία περιοχή ιδιαίτερη και σπάνια στον ελαιόκοσμο για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων. Η διαφορετικότητα όμως της Νature Blessed δε μένει μόνο εκεί. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της οικογενειακής αυτής εταιρείας προέρχεται από την ”ένωση” διαφορετικών ποικιλιών ελιάς. Έτσι, η πράσινη και άγουρη δύναμη της ελιάς Χαλκιδικής, η πιο σκουρόχρωμη κι έντονη της Αμφίσσης και η χρυσαφένια και βελούδινη της Κορωνέικης, έρχονται να συνενωθούν σ’ ένα μαγικό και καινοτόμο δείγμα.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ BLACK TRUFFLE OIL
Στην περίπτωση του ”black truffle oil” , ένα ακόμη στοιχείο το κάνει να ξεχωρίζει. Η περίφημη ένταση της μαύρης τρούφας δένεται μοναδικά με την μαλακή γεύση του ελαιολάδου. Αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο dressing για σαλάτες, κρέας αλλά κυρίως για τις μακαρονάδες!
Τα θρεπτικά συστατικά της περίφημης ”τροφής των θεών’, του ”μαύρου διαμαντιού της γης”, της τρούφας, είναι τέτοια που δικαιολογούν στο έπακρο τ’ όνομά της. Τρούφα στα Λατινικά σημαίνει τροφή για βασιλιάδες!
Το σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, η τρούφα, συμβιώνει μαζί με συγκεκριμένες ρίζες δένδρων ή θάμνων, και αναπτύσσεται στις ρίζες τους. Έχει τόσο φυσική καλλιέργεια που υπερβαίνει και αυτή που χαρακτηρίζεται ως βιολογική! Αποτελείται κυρίως από νερό και μεταλλικά στοιχεία που της χάρισε το δέντρο που την φιλοξενεί . Η ανάπτυξή της είναι συνήθως υπόγεια κι έτσι καταφέρνει να διατηρεί το χρώμα, την γεύση και κυρίως το άρωμά της . Με αυτόν τον τρόπο επίσης, καταφέρνει να ”κρύβεται” από τις πυρκαγιές, τις ξηρασίες και τους παγετούς που απειλούν τα δάση μας.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Η μαύρη τρούφα, ξεκίνησε το ταξίδι της ως γαστρονομικός θησαυρός από την Γαλλία με παραγωγή που άγγιζε τους χίλιους τόνους στο τέλος του 19ου αιώνα ενώ σήμερα και αφότου έχει περάσει από τα τραπέζια όλου του κόσμου, θεωρείται κι ένα εξαιρετικό super food καθώς χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς κατά των μυϊκών και αρθριτικών πόνων αλλά και κατά των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.
Extra tip: Δοκιμάστε το με λεπτό σπαγγέτι και τυρί μυζήθρα. Μία ή δύο σταγόνες είναι αρκετές για ένα ολόκληρο πιάτο!