Τ’ αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται, συλλέγονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται μ’έναν μοναδικό τρόπο από την cretan life. Με αυτόν τον τρόπο, κρατούν καλά φυλαγμένη όλη την παράδοση και την αρωματική ποικιλία της γης. Έτσι, η παγκόσμια γαστρονομία διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την ποιότητά της, μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου μεταφέροντας όλη την νοστιμιά της!
Στην περίπτωση της κόκκινης πιπεριάς, έχουμε την πιο δυνατή γεύση! Χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για ν’ αρωματίσει και να δώσει έξτρα πικάντικη γεύση σε πολλά φαγητά, σούπες και σάλτσες.
H κόκκινη, γλυκιά πάπρικα είναι και αυτή ένα 100% φυσικό προϊόν. Κρατά την ποιότητά της, το άρωμά της και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΠΡΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Η πάπρικα περιέχει άφθονα καροτινοειδή, εκείνες τις χρωστικές ουσίες που της χαρίζουν το κόκκινο χρώμα της. Είναι γεμάτη από βιταμίνη Α που βοηθά την όραση και βιταμίνη Ε που ελέγχει την πήξη του αίματος. Τέλος, δρα αντιοξειδωτικά κα περιέχει σίδηρο που βοηθά την παραγωγή ενέργειας.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Ο Χριστόφορος Κολόμβος, μαγεμένος από την εντυπωσιακή μικρή ,κόκκινη πιπεριά που προκαλούσε δέος στους ιθαγενείς της νεοανακαλυφθείσας Αμερικής, την έκρυψε στις τσέπες του και την κουβάλησε μαζί του στην Νάπολη. Οι Ναπολιτάνοι την υποδέχονται μ’ ενθουσιασμό και φθάνουν να την αγαπήσουν τόσο που την θεωρούν γούρι. Γι’ αυτούς είναι ένα ιδιότυπο ”μάτι” που τους προστατεύει από κάθε έναν που θα μπορούσε να πει κάτι άσχημο και να τους ματιάξει.
Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τις καλλιέργησε ωστόσο, ήταν προφανώς η Ισπανία. Από εκεί κι έπειτα ακολούθησε το μεγάλο ταξίδι της πιπεριάς στον κόσμο με πρώτο σταθμό την Βρετανία και την Νότιο Γαλλία. Εκεί, ήταν περισσότερο δημοφιλής ως οικιακό φυτό παρά ως μπαχαρικό. Λίγο αργότερα, Έλληνες που ασχολούνταν με το εμπόριο μετέφεραν τις πιπεριές στις χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Στην Ουγγαρία ωστόσο ήταν γνωστή ήδη από τον 16ο αιώνα όπου μάλλον την μετέφεραν Τούρκοι καθώς ήταν γνωστή ως η περίφημη ”τούρκικη πιπεριά! ”