Aφρίνα, ο ανθός αλατιού ή αλλιώς η βασίλισσα των αλατιών ! Συλλέγεται με το χέρι από την επιφάνεια της θαλάσσης και η νοστιμιά του είναι ασύγκριτη!
Έχει την μορφή νιφάδων που δεν έχουν υποστεί την παραμικρή επεξεργασία και αν δοκιμάσετε έστω κι έναν από αυούς τους μικροσκοπικούς κρυστάλλους αλατιού , θα μείνετε έκθαμβοι από το άρωμα και την έκρηξη γεύσεων στο στόμα σας!
Βραβευμένο για την ποιότητά του με το διεθνές βραβείο γευσιγνωσίας Olymp Award!
Extra μυστικό : Χρησιμοποιείστε το στο τέλος της μαγειρικής. Όταν είναι ωμό, απελευθερώνει ακόμη πιο εύκολα τον θησαυρό του!
Πρόκειται για 100% Ελληνικό προϊόν που προέρχεται από τις αλυκές του Μεσολογγίου και οι οποίες παράγουν το 50-80% του αλατιού που παράγεται στην Ελλάδα.
ΙΣΤΟΡΙΑ ”ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟЇΟΝ
Το αλάτι, που μαζί με το ελαιόλαδο διεκδικεί τον τίτλο του ”χρυσού” της γης, ιστορικά έχει τις ρίζες της γέννησής του, σχεδόν συγχρονισμένες με την γέννηση του ανθρώπινου είδους. «ΕΣΕΙΣ είστε το αλάτι της γης», είπε ο Ιησούς στους μαθητές του. (Ματθαίος 5:13). Σε κινέζικο πάπυρο , το 2700 π,Χ. βρίσκουμε την πρώτη συνταγή για το αλάτι ενώ σε ιστορικές αναφορές μαθαίνουμε πως οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό για την ταρίχευση νεκρών. Οι Ρωμαίοι, στην ανταλλακτική τους κοινωνία, το χρησιμοποιούσαν ως μισθό για τους λεγεωνάριους, χρησιμοποιώντας την λέξη sal που επινόησαν από αναγραμματισμό της λέξης alas (<άλας, αλάτι). Έτσι, προέκυψε η αγγλική λέξη ”salary” (μισθός) αλλά και η λέξη (”sales”) .
Απόσπασμα από την ταινία ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Αγγλικά: A touch of spice, Τούρκικα: Bir tutam baharat), παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία και σενάριο Τάσου Μπουλμέτη.
«Ο παππούς έλεγε ότι η λέξη «γαστρονόμος» κρύβει τη λέξη «αστρονόμος». Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών»